28 maart 2017

Maak jij jongeren enthousiast over werken in de ICT?

ARBEIDSMARKT

De komende jaren neemt het aantal onvervulde ICT-vacatures in rap tempo toe. Er zullen niet genoeg goed opgeleide ICT-professionals zijn om aan deze stijgende vraag te voldoen. Het is belangrijk om jongeren in het voortgezet onderwijs enthousiast te maken voor een opleiding en carrière in de ICT. Daarom vragen steeds meer scholen een gastles van ICT-professionals aan via Geef IT Door! Ben je een enthousiaste ICT-professional? Meld je dan aan en Geef IT Door!

Geef IT Door!

Het programma Geef IT Door! is erop gericht jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en carrière in de ICT. Professionals vertellen op school over werken in de ICT-sector in het algemeen, of gaan in op specifieke thema’s, zoals programmeren, Big Data of cybersecurity. Zo gaf onze directeur Lotte de Bruijn twee gastlessen tijdens een speciale beroepenweek op het ds. Pierson College in Den Bosch. Leerlingen, docenten en gastdocenten zijn enthousiast over de gastlessen. In de handige toolkit kun je alles vinden om de gastles tot een succes te maken.

Meld je aan!

Steeds meer scholen vragen een gastles van ICT-professionals aan in het kader van Geef IT Door! Ben jij enthousiast om jongeren te inspireren om te kiezen voor een opleiding en carrière in de ICT-wereld? Geef je dan op als gastdocent. De organisatie zal je dan koppelen aan een school bij jou in de buurt.

Geef IT Door! is een initiatief van CIO Platform Nederland, DHPA, ECP I Platform voor Informatiesamenleving en Nederland ICT.