27 februari 2017

Lotte de Bruijn geeft gastlessen op ds. Pierson College in Den Bosch

ONDERWIJS
Lotte de Bruijn geeft gastlessen op ds. Pierson College in Den Bosch

Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT, verzorgde in het kader van de campagne Geef IT Door twee gastlessen over werken in de ICT-sector. Dit gebeurde tijdens een speciale beroepenweek op het ds. Pierson College in Den Bosch, waarbij leerlingen zich oriënteerden op hun toekomstige loopbaan. Na afloop van de gastlessen hadden de leerlingen een beter beeld van de mogelijkheden om aan de slag te gaan in de ICT-sector.

Gastles ICT

Tijdens de gastlessen deelde De Bruijn haar ervaring in de ICT-sector en vertelde ze over (toekomstige) trends. Ze daagde de leerlingen uit om te benoemen waar volgens hen ICT in verwerkt zit: van auto tot spelcomputer, van smartphone tot kachel. Ook daagde ze de leerlingen uit om beroepen te noemen waarbij volgens hen geen digitale vaardigheden nodig zijn. Hieruit bleek al snel dat deze vaardigheden in (bijna) alle beroepen een rol spelen. Ten slotte werden de leerlingen aan het werk gezet om met behulp van ICT oplossingen te bedenken voor maatschappelijke problemen, zoals het fileprobleem.

Geef IT Door

De gastlessen vormden onderdeel van de landelijke campagne Geef IT Door. Al een aantal jaar worden er vanuit deze campagne gastlessen in het voortgezet onderwijs verzorgd door ICT-professionals. De professionals laten vanuit hun eigen ervaring zien waarom een carrière in de ICT voor jongeren een goede keuze is. Naast gastlessen over ICT en programmeren heeft Geef IT Door sinds kort twee nieuwe thema’s aan het pakket toegevoegd: Cybersecurity en Big Data.

Geef IT Door is een initiatief van CIO Platform Nederland, DINL, Nederland ICT en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving.

Gastlessen verzorgen

Lijkt het je ook leuk om een gastles over werken in de ICT-sector te verzorgen in het voortgezet onderwijs? Geef je dan hier op als gastdocent.