1 mei 2012

Lancering YIP-netwerk passende afsluiter van ‘De Week van ICT’

NEXTGEN

Lancering Young ICT Professionals-netwerk & opening vestiging CabFab

ICT~Office opende ’s middags haar nieuwe vestiging in de Caballero Fabriek te Den Haag. Wethouder Henk Kool van Den Haag opende de vestiging door middel van een tweet. Aansluitend werd het nieuwe Young ICT Professionals-netwerk gelanceerd. In dit netwerk hebben de ‘high potentials’ uit de ICT-sector zich verenigd. Voorzitter van het Young ICT Professionals-netwerk is Lotte de Bruijn (Dell).

Naast wethouder Kool gaven Harry van Dorenmalen (voorzitter ICT~Office) en voormalig minister Willem Vermeend een inspirerende toelichting op hoe zij aankijken tegen de rol van ‘young ict professionals’ nu en in de toekomst. Vermeend werd hierbij door het bestuur van het Young ICT Professionals-netwerk gevraagd om ambassadeur van het netwerk te worden, een rol die hij graag accepteerde. Na de officiële opening en toespraken kregen de aanwezigen ruimschoots de gelegenheid om in een informele setting en onder het genot van een hapje en drankje te netwerken.

Al met al werd de lancering van het Young ICT Professionals-netwerk zeer positief ontvangen. De aanwezigen gaven hierbij duidelijk aan dat zij behoefte hebben aan een dergelijk netwerk.

Rondleiding datacenter EvoSwitch

EvoSwitch ontving een grote groep geïnteresseerden in z’n datacenter. De verscheidenheid van de groep was groot: mensen die al hun hele leven in en rondom datacenters werken, ontmoetten mensen die nog nooit een server hadden gezien. Dit leidde dan ook tot uiteenlopende vragen van de bezoekers.

Het grootste deel van de vragen van mensen uit de branche zelf ging over modulaire bouw. EvoSwitch is het eerste commerciële datacenter dat deze opbouw gebruikt. Bij modulaire bouw wordt gebruik gemaakt van grote stapelbare, vooraf gemonteerde datacentercontainers die snel en efficiënt ingericht kunnen worden. Koeling en energieverbruik worden met dit systeem per unit geregeld.

Een goed datacenter is dynamisch, blijft innoveren en biedt klanten de mogelijkheid om van die innovaties gebruik te maken. Eric Boonstra (managing director EvoSwitch): “EvoSwitch loopt voorop als het gaat om energie-efficiëntie en groen ondernemerschap in IT. Vandaag hebben wij aan de bezoekers van ons datacenter kunnen laten zien hoe wij dit bewerkstelligen. Bovendien ontvingen we positieve reacties over het feit dat wij alle grote Nederlandse carriers in ons datacenter hebben verzameld, van Tele2 tot KPN en Eurofiber.”

“Het is leuk om te merken dat wij de markt weten te prikkelen. Niet alleen binnen de branche zelf wanneer het gaat om groene innovatie, maar ook richting ondernemers die hun IT-omgeving in een datacenter overwegen te plaatsen. We hebben vandaag van beide kanten veel positieve reacties mogen ontvangen.”