8 november 2012

Kick-off uitwisselingsprogramma Ministerie van BZK en Nederland ICT

SAMENWERKING MET DE OVERHEID

Kijkje in elkaars keuken

De aftrap van deze uitwisseling is gedaan door Jaap Uijlenbroek (directeur-generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk) en Johan Doruiter (portefeuillehouder ICT & Overheid van Nederland ICT en senior vice president Southern Europe Oracle). Doruiter was een dag te gast op het ministerie van BZK. “Wat mij opviel was het hoge tempo, de variëteit aan onderwerpen en de snelle besluitvorming. De dag van Jaap Uijlenbroek ziet er wezenlijk anders uit dan die van mij”, aldus de topman van Oracle.

Het is voor het eerst dat topmensen van overheid en ICT-bedrijven zo uitgebreid bij elkaar in de keuken kijken. Volgens Uijlenbroek zijn dit soort initiatieven een prima impuls voor een versterking van de samenwerking. Inmiddels heeft zijn tegenbezoek bij Doruiter ook al plaatsgevonden.

Start van reeks uitwisselingen tussen overheid en ICT-bedrijfsleven

De uitwisseling tussen Uijlenbroek en Doruiter is de eerste in een reeks van uitwisselingen tussen topmensen uit overheid en ICT-bedrijfsleven. Op dit moment wordt bekeken hoe het uitwisselingsprogramma verder kan worden ontwikkeld.