Jouw digitale toepassing als voorbeeld voor de overheid

Hoe kunnen we als samenleving optimaal profiteren van digitalisering? Dat is de hoofdvraag van de conferentie Nederland Digitaal, die het Kabinet dit jaar voor de tweede keer organiseert. Een week lang, van 16 tot 19 maart 2020, wordt in samenwerking met het bedrijfsleven, wetenschap en maatschappelijke organisaties gezocht naar antwoorden en inspirerende voorbeelden. Wij roepen de digitale sector op hun mooie voorbeelden aan te dragen.

De Conferentie Nederland Digitaal 2020 is een vierdaags evenement dat bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. maandag: Digitaal Talent Dag, met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) in een coördinerende rol
  2. dinsdag en woensdag: ICT.OPEN, de internationale wetenschapsconferentie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)
  3. donderdag: Nederland Digitaal Dag, verzorgd door:
    • ministerie van EZK
    • ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)
    • ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV)

De successen uit 2019

Wij ondersteunen de ambitie van de conferentie van harte. Daarom zitten wij in de stuurgroep van deze conferentie en gaan we actief aan de slag om bij te dragen aan het programma van de conferentie in 2020. Wij zien de conferentie namelijk als een mooi podium om de maatschappelijke en economische impact van digitalisering onder de aandacht te brengen.

In 2019 hebben we samen met onze leden onze Ethische Gedragscode AI gepresenteerd, het Handvest 5G gelanceerd en samen met OCW een digitaliseringsagenda voor het Onderwijs gepresenteerd. Al deze presentaties hebben ertoe geleid dat de onderwerpen (nog meer) op de agenda van de overheid kwamen te staan.

Ook in 2020 laten we graag mooie voorbeelden uit de digitale sector zien. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig.

Doe je mee?

Ook dit jaar zijn er weer volop mogelijkheden om als bedrijf of als bezoeker deel te nemen aan de conferentie. Om je mooie toepassing te laten zien, om te werken aan je netwerk of om op de hoogte te komen van de laatste stand van zaken op het gebied van ICT-wetenschap.

Meld je aan!

Wil je meedoen? Dan kun je je aanmelden via de website van Nederland Digitaal. Indienen van voorstellen kan tot en met dinsdag 7 januari 2020 tot 12.00 uur ’s middags. Daarna zal de organisatie alle inzendingen beoordelen en het programma vaststellen.

Heb je nog vragen?  Neem contact op met René Corbijn, die namens NLdigital in de stuurgroep van Nederland Digitaal plaatsneemt.

 


Deel via:

Het laatste nieuws

Bijna 10.000 nieuwe ICT-talenten opgeleid via CA-ICT

Via opleidingsfonds CA-ICT steunen en organiseren wij projecten voor om- en bijscholing voor de ICT-sector. Er zijn mooie resultaten behaald met scholingsprojecten.
Opleiding & arbeidsmarkt

Het belang van innovatief aanbesteden: een stap naar een succesvolle digitale overheid

Op 28 maart organiseerde NLdigital in samenwerking met Digicampus een bijeenkomst die de urgentie en impact van innovatief aanbesteden benadrukte.
Samenwerken met de overheid

Rapport: ICT Markttoets Content Services Platform voor BZK

Eind februari organiseerde NLdigital een ICT Markttoets over een nieuw Content Services Platform (CSP). Dit in opdracht van het ministerie van BZK voor het programma Beter Samen Werken. Het rapport is vanaf nu beschikbaar.
Samenwerken met de overheid

Noodkreet bedrijfsleven en kennisorganisaties: sloop van innovatieklimaat dreigt

Het innovatie- en ondernemersklimaat staat onder druk in Nederland. Dit stelt een grote groep van bedrijven en kennisorganisaties. Zij uiten hun zorgen over de innovatiekracht en het verdienvermogen van Nederland in een brandbrief.
Politiek & wetgeving

Implementatie NIS2-richtlijn uitgesteld: dit betekent het voor jou

De Nederlandse overheid is niet op tijd klaar met de implementatie van de NIS2-richtlijn. Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf betekent?
Cybersecurity