16 mei 2017

In-Traffic Reply app van Samsung gelanceerd

TELECOM

Veel mensen voelen sociale druk om direct te antwoorden op berichten en oproepen op hun mobiele telefoon, zelfs als ze achter het stuur zitten. Dit levert gevaarlijke situaties op in het verkeer. Om de oorzaak van veel onveilige verkeerssituaties aan te pakken heeft Samsung de In-Traffic app gelanceerd. Deze app beantwoord automatisch binnenkomende berichten met grappige video’s of een standaard bericht. Nederland ICT ondersteunt dit initiatief.

In-Traffic Reply reageert op inkomende berichten en oproepen wanneer je aan het verkeer deelneemt. De app zet ook tijdelijk alle notificaties stil, waardoor alle aandacht op de weg kan worden gericht. Ben je klaar met rijden, dan kun je nog wel precies zien dan wat je gemist hebt. De app antwoordt alleen naar contactpersonen en stuurt maximaal één reply per persoon per rit. Om gesprekken met meerdere personen niet te storen, werkt In-Traffic Reply niet in groepsgesprekken op WhatsApp of Messenger.

De app In-Traffic Reply is onderdeel van de ‘Stuur vast, smartphone los’-campagne van Samsung en is gratis te downloaden in de Google Play Store. Het initiatief wordt verder ook ondersteund door het ministerie van Infrastructuur & Milieu, Veilig Verkeer Nederland, ANWB, De Fietsersbond, Flitsmeister, RAI Vereniging, Team Alert en de Hogeschool van Utrecht.