6 december 2012

ICT Milieu treedt toe tot NVMP

ICT MILIEU

ICT Milieu, opdrachtgever voor de inzameling van afgedankte ICT- en telecomapparatuur, maakt vanaf 6 december deel uit van de NVMP. De NVMP besteedt de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland uit aan Wecycle. Hiermee is de inzameling en recycling van alle e-waste ondergebracht bij één uitvoeringsorganisatie.

Één stem richting overheid en markt

Nu ICT Milieu toetreedt tot de NVMP, spreken alle producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen voortaan met één stem richting overheid en marktpartijen waar het gaat om de inzameling en recycling van e-waste. Wecycle werkt al in opdracht van zes productstichtingen voor onder meer wit- en bruingoedapparaten, elektrisch (tuin)gereedschap, elektrisch speelgoed en energiezuinige lampen.

Sinds februari 2012 verzorgt Wecycle de feitelijke inzameling en recycling voor ICT Milieu, die hiermee de zevende opdrachtgevende stichting is geworden.

Samenwerken om doelstellingen te realiseren

De organisaties zien veel voordelen in de samenwerking. Martin Trampe (voorzitter ICT Milieu): “Door ons aan te sluiten bij de NVMP profiteren we van de schaalgrootte, kennis en expertise van Wecycle. De consument wordt steeds bekender met Wecycle, zodat de boodschap om e-waste in te leveren beter blijft hangen. Hierdoor kunnen we meer afgedankte ICT-apparatuur inzamelen.”

“We zijn verheugd dat ICT Milieu zich bij de NVMP aansluit”, zegt Jan Kamminga (voorzitter NVMP). “Het is voor de producenten en importeurs essentieel om gezamenlijk op te trekken richting onze stakeholders. Alleen dan kunnen we onze 10.000 inzamelpunten voor e-waste realiseren.”

Jan Vlak (directeur Wecycle): “Alleen door samen te werken wordt het mogelijk de inzameldoelstellingen te realiseren waar we voor staan. Ik ben verheugd dat Wecycle nu echt alles waar een stekker aan zit of dat op batterijen werkt, laat inzamelen en recyclen.”