12 oktober 2017

iBestuur Prijs voor Goed opdrachtgeverschap uitgereikt aan Rijkswaterstaat, RDW en de Belastingdienst

SAMENWERKING MET DE OVERHEID

Rijkswaterstaat, RDW en de Belastingdienst zijn de beste publieke ICT-opdrachtgevers. Dit is gisteren bekend gemaakt tijdens het iBestuur Symposium ‘Goed opdrachtgeverschap’ bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag. Met de iBestuur Prijs wordt het belang van goed opdrachtgeverschap op een positieve manier benadrukt.

Onder leiding van dagvoorzitter Paul van Meenen, Tweede Kamerlid van D66 en voormalig lid van de commissie Elias, werd het onderwerp goed opdrachtgeverschap besproken door vertegenwoordigers uit overheid en ICT bedrijfsleven. Jeannine Peek, voorzitter van Nederland ICT reikte één van de prijzen uit en benadrukte dat “door in de spotlights te zetten wat wel goed gaat, we veel van elkaar kunnen leren.”

Het onderzoek naar Goed opdrachtgeverschap heeft veel informatie en inzichten opgeleverd (bekijk hier het volledige benchmarkrapport). Naast het uitreiken van de prijs werden tijdens het symposium de belangrijkste lessons learned uit het onderzoek gedeeld en gingen markt en overheid met elkaar in gesprek over hoe zij de relatie tussen opdrachtnemer en opdrachtgever kunnen versterken.

De iBestuur Prijs is een gezamenlijk initiatief van Nederland ICT, iBestuur, PBLQ en een Adviesraad met (oud-)bestuurders.

Bekijk hier een uitgebreid verslag van het symposium en meer informatie over de prijswinnaars.