23 mei 2012

iBestuur.nl, kennis over en ten bate van de i-overheid

DIGITALE OVERHEID

De ‘i’ van informatie

In het rapport ‘iOverheid’ concludeerde de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid dat de ‘i’ nog onvoldoende deel uitmaakt van het politiek bestuurlijk denken van de overheid. iBestuur.nl (klik op link) biedt burgers, bedrijfsleven en overheid de mogelijkheid om ICT-kennis te delen met en ten bate van de (i-)overheid. Initiatiefnemer van iBestuur.nl is Peter Lievense van iBestuur.

iBestuur.nl is een eenvoudig ingericht platform dat nieuws maakt samen met u, de bezoeker. Met behulp van uw kennis, ervaring en opinies schrijven de redacteuren Bas Linders en Peter Mom artikelen over bijvoorbeeld de ICT-kennis van de Tweede Kamer en de aansturing van de i-overheid. Een team van aansprekende bloggers zorgt iedere werkdag voor een actuele weblog. De bloggers zijn niet alleen actief binnen de overheid, maar ook in het bedrijfsleven, de wetenschap en de journalistiek.

Ook van iBestuur

Naast iBestuur.nl verzorgt iBestuur iedere week een nieuwsbrief. Daarnaast verschijnt ieder kwartaal het iBestuur Magazine en vindt jaarlijks het iBestuur Congres plaats.