8 mei 2020

Handleiding veilige kantooromgeving voor digitale sector

Deze week maakte Premier Rutte duidelijk dat Nederland vanaf maandag 11 mei iets meer ruimte krijgt, onder voorwaarde dat de belangrijkste basisregels goed worden nageleefd om het Coronavirus onder controle te houden. Als eerste zullen de sectoren voorzichtig open gaan die eerder door het Kabinet waren opgedragen te sluiten. Daarna wordt bekeken in welk tempo ook andere bedrijven en sectoren weer terug naar normaal kunnen. Om leden te helpen met de voorbereiding hierop, heeft NLdigital een Handleiding Veilige Kantooromgeving opgesteld.

Met deze handleiding kunnen bedrijven en instellingen aan de slag om hun kantoor naar de anderhalvemetereconomie in te richten. Voorlopig geldt echter de ‘Thuiswerken, tenzij-regel’, totdat het kabinet anders besluit. Dit document is dus uitsluitend bedoeld als handleiding voor de voorbereidingen die getroffen moeten worden voor het moment dat het kabinet beslist dat kantoren geleidelijk weer open kunnen.

De handleiding is voor leden te downloaden op ons Ledenportal
(onder Advies & Ondersteuning -> HR-dienstverlening).

 

De ICT-sector is een zogenoemde ‘open sector’. Dit betekent dat er geen noodzaak is om een apart sectorprotocol vast te stellen en deze goed te laten keuren door de overheid. Desondanks kan het in specifieke onderdelen van de sector voor medewerkers, klanten en leveranciers nuttig zijn een handleiding of vrijwillig protocol op te stellen. NLdigital ondersteunt hier graag bij. Als er vragen zijn over het weer opstarten van je bedrijf neem dan gerust contact op met ons via: info@nldigital.nl.

 

Ben je geen lid van NLdigital, maar heb je ook interesse in de handleiding?
Laat dan hieronder jouw gegevens achter, dan ontvang je de handleiding in je mail.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *