3 maart 2016

Geslaagde bijeenkomst ‘Handvatten voor het voorkomen van datalekken’

PRIVACY

Tim Thurlings, consulting hacker bij Ordina, gaf een kijkje in de keuken van een ehtical hacker, waarbij bleek hoe makkelijk het vaak is om toegang te krijgen tot netwerken en hoe makkelijk het is om wachtwoorden te kraken. Derk Yntema, technical director bij Sebyde liet zien hoe datalekken ontstaan en hoe de awareness om die te voorkomen verbeterd kan worden.

Het verbeteren van beveiliging verdient het om hoog op de agenda te staan bij bedrijven. Voor IT-bedrijven komt daar vaak nog een extra aspect bij, omdat zij als bewerker vaak (persoons-)gevens van klanten hebben. Leveranciers moeten over omgang met en beveiliging van die gegevens en de werkwijze in geval van datalekken afspraken maken met hun klant in een zogenaamde bewerkersovereenkomst. Nederland ICT heeft voor haar leden een voorbeeld bewerkersovereenkomst opgesteld die leveranciers de handvatten biedt om aan de wettelijke eisen te voldoen. Deze voorbeeld bewerkersovereenkomst is enthousiast ontvangen en inmiddels al door ruim 140 lidbedrijven opgevraagd. Heb je dit nog niet gedaan? Leden kunnen de voorbeeld bewerkersovereenkomst opvragen via het secretariaat van Nederland ICT.

Wegens de grote belangstelling wordt de bijeenkomst ‘Handvatten voor het voorkomen van datalekken’ nogmaals georganiseerd. Voor meer informatie over privacy en de bewerkersovereenkomst kunnen bedrijven ook naar de workshop ‘Privacy en de nieuwe wet datalekken’ komen. Kijk in onze agenda wanneer deze bijeenkomsten worden georganiseerd.