6 november 2015

Forse groei voor Main Software 50

SOFTWARE

Uit het totaal aan inzendingen blijkt opnieuw dat de softwaresector flink aan het groeien is. De gemiddelde groei van bedrijven in de Main Software 50 is 13%. De helft van de bedrijven groeit zelfs meer dan 20% op jaarbasis. Eerder dit jaar bleek al uit de ICT Marktmonitor dat bestedingen aan software sterk in de lift zitten, met een verwachte stijging van 8,3% voor 2015.

De vierde editie van de Main Software 50 is een samenwerking van software-investeerder Main Capital en Nederland ICT met als doel de Nederlandse softwaresector, als aanjager van groei en innovatie, beter zichtbaar te maken bij het grote publiek. Bij het tot stand komen van de lijst wordt gekeken naar omzet grootte, omzet groei, mate van recurring omzet, omzet via partners, mate van internationalisatie en winstgevendheid. Onderzoeksbureau Dialogic treedt hierbij op als audit partner van Main Software 50.

De winnaars

Voiceworks, actief in Voice-over-IP (VoIP) technologie, heeft dit jaar de prijs voor meest succesvolle software onderneming gewonnen. Voiceworks scoort zeer sterk op belangrijke criteria zoals totale omzetgroei en realisatie van cloud-omzet. Bovendien heeft de onderneming succesvol een partner/reseller kanaal opgezet wat leidt tot schaalbare uitbouw van de business. De tweede prijs ging naar Fortes, de softwarespecialist in performance and project management oplossingen. Op de derde plaats komt Mavim, leverancier van business process management-software.

SpamExperts, leverancier van anti-spam and security solutions, mocht de award voor Cloud Champion in ontvangst nemen. Zij wisten van alle deelnemers het hoogste percentage cloud omzet te genereren. De Highest Growth award ging dit jaar naar FRISS, actief in risicosoplossingen voor de financiële sector, die de hoogste absolute omzetgroei heeft behaald.

Op de website van AutomatiseringGids staat een uitgebreid overzicht met kerncijfers en alle bedrijven uit de Main Software 50.