7 juni 2021

Doe mee met de Nederlandse Innovatie Monitor

SAMENWERKING MET DE OVERHEID

Infraprojecten moeten klimaatneutraal en circulair worden uitgevoerd, vindt het Ministerie van Infrastructuur. Ook moet er maximaal gebruik worden gemaakt van de snelle ontwikkelingen op het gebied van digitalisering. NLdigital sluit zich hierbij aan. Daarom steunen wij de Taskforce Infra.

De Taskforce Infra

De Taskforce Infra speelt een belangrijke rol als aanjager bij de uitwerking en implementatie van het programma ‘Op weg naar een vitale infrastructuur’ van Rijkswaterstaat. In dit programma staat hoe we ons de komende jaren inzetten om de infrasector te verduurzamen en digitaliseren.

De monitor

Het Economisch Instituut voor de Bouw monitort het gehele programma. Onderdeel hiervan is de Nederlandse Innovatie Monitor: een onderzoek door Amsterdam Centre for Business Innovation (ACBI) van de Universiteit van Amsterdam naar hoe innovatief het bedrijfsleven is binnen de infrasector. Zo krijgen we antwoord op de vragen: Hoe innovatief is het Nederlandse bedrijfsleven? Welke lessen zijn er te leren van organisaties die succesvol innoveren? En welke impact heeft het coronavirus gehad op het Nederlandse innovatievermogen?

Doe ook mee

Je start de vragenlijst door te klikken op: www.deinnovatiemonitor.nu. Je bent ongeveer 15 minuten bezig met de vragenlijst en je kan hem invullen tot en met 25 juni. Je gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Let op: het is belangrijk dat iemand binnen jouw organisatie de vragenlijst invult die een volledig overzicht heeft. Bijvoorbeeld de leden van het bestuur of de verantwoordelijke voor innovatie.

Levert het iets op?

Jouw bijdrage aan de monitor geeft inzicht in de stand van het Nederlands innovatielandschap. De Taskforce Infra bespreekt na 25 juni de resultaten en rapporteert in het najaar aan o.a. de Tweede Kamer. En je krijgt ook het volgende:

  • Een op maat gemaakte managementrapportage waarmee je inzicht krijgt in het innoverend vermogen van je eigen organisatie. Je kan deze vergelijken met het gemiddelde van onze sector.
  • Een kans op de Nederlandse Innovatie Prijs 2021.
  • Een kans op een gratis exemplaar van het boek Innovatie Jij.nu.

Wil je meer weten?

Als je meer wilt weten over de Taskforce Infra of de Nederlandse Innovatie Monitor, neem je contact op met onze collega Dirk van Roode. Hij is bereikbaar via dirkvanroode@nldigital.nl.