27 oktober 2015

Doe mee met de Grote Schoonmaak en houd je bedrijf veilig!

CYBERSECURITY

Hieronder beschrijven we hoe je in drie simpele stappen de bezem door je ICT kunt halen:

  1. Ruim je data op
    Kijk eens kritisch naar de informatie die binnen je bedrijf is opgeslagen, zeker waar dat persoonsgegevens betreft. De Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt eisen aan wat voor data je mag verzamelen, hoe lang je het mag bewaren en hoe je het moet beveiligen. Waarschijnlijk heeft jouw bedrijf dit al prima op orde, maar het kan nooit kwaad om hier eens extra bij stil te staan. In het bijzonder nu de regels én boetes worden aangepast in de aankomende Meldplicht Datalekken.
  2. Geef je software een opfrisbeurt
    Is alle software binnen je bedrijf up-to-date? Missen er geen belangrijke veiligheidsupdates? Het is belangrijk om af en toe te controleren of al je software nog wel in optimale conditie is. Op veiliginternetten.nl vind je meer informatie over updaten.Scan daarnaast je apparaten eens een keer extra op malware. 5 tot 10% van alle computers in Nederland is besmet met malware en maakt deel uit van een botnet. Botnets worden onder andere ingezet voor DDdoS-aanvallen. Een gerichte scan kan je vertellen of jouw computer malware-vrij is. Kijk voor meer informatie op: https://veiliginternetten.nl/maakjecomputerschoon/
  3. Organiseer je cybersecurity
    Fijn als alles weer lekker schoon en up-to-date is, maar dat wil je ook zo houden. Is jouw organisatie optimaal ingericht om digitaal verantwoord te ondernemen? Doe de scan op www.beschermjebedrijf.nl en download onze 10 vuistregels voor cybersecurity (pdf).

Is dit voor jouw bedrijf allemaal al gesneden koek? Help dan mee om zo veel mogelijk anderen bewust te maken: download hier de flyer en deel hem met je klanten en partners.