31 mei 2023

Denk mee over beste verwervingsvraag CCaaS-oplossing UWV

SAMENWERKING MET DE OVERHEID
ICT Markttoets UWV

Op woensdag 5 juli organiseert NLdigital voor het UWV een ICT Markttoets over de verwerving van een CCaaS-oplossing (Contact Center as a Service). Een unieke kans om pre-competitief mee te denken over de beste verwervingsvraag voor deze oplossing. Dus is jouw organisatie een aanbieder/ontwikkelaar van een CCaaS of een beheer en implementatie dienstverlener op dit terrein? Dan is deze ICT Markttoets wellicht interessant voor jou. 

Aanleiding

Het UWV zorgt voor landelijke uitvoering van de werknemersverzekeringen. Ook zorgen zij voor arbeidsmarkt- en gegevensdienstverlening door het stimuleren van werk, indiceren van ziekte en arbeidsongeschiktheid, het verzorgen van uitkeren en gerelateerd gegevensbeheer. De Divisie Klant & Service is daarbij verantwoordelijk voor het informeren van cliënten, zoals het beantwoorden van vragen en het realiseren van online dienstverlening. Het Klantencontactcentrum (KCC) is hierbij het eerste aanspreekpunt voor cliënten. Dit KCC wordt ondersteund met twee primaire systemen. Een CRM-maatwerkapplicatie die gebruikt wordt voor contactregistratie, kennismanagement, werkvoorraadbeheer en routering (K3CR). Daarnaast is er een multichannel platform voor telefonie en routering, geïntegreerd met een aantal losse applicaties voor o.a. chat, klanttevredenheidsonderzoek en workforcemanagement. Het huidige mulichannel platform wordt geleverd als een cloud-gebaseerde software dienst (CCaaS) en is gekoppeld aan de CRM-maatwerkapplicatie.

De divisie Klant & Service (K&S) van het UWV wil de huidige CCaaS vervangen door middel van een nieuwe aanbesteding. Bij de implementatie van de CCaaS-aanbesteding zal het huidige K3CR-systeem inmiddels vervangen zijn door een nieuw CRM-systeem. De CCaaS-oplossing moet hiermee samenwerken. Voor de vervanging van de CCaaS is vorig jaar een marktconsultatie uitgevoerd. Het verslag hiervan is als bijlage aan de uitnodiging toegevoegd.

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor de volledige uitnodiging van de ICT Markttoets van het UWV. Hierin staat onder andere de volledige vraag van het UWV aan marktpartijen beschreven.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich tot en met maandag 12 juni aanmelden. Vermeld hierin a.u.b. ook de naam en functie van degene die de workshop namens de organisatie bijwoont. (aanmelding is inmiddels gesloten).

Over de ICT Markttoets

Door voorafgaand aan een aanbestedingstraject een ICT Markttoets uit te voeren, betrekt een overheidsorgaan de markt in een vroegtijdig stadium bij de plannen. Middels een pre-competitieve dialoog wordt er een antwoord gegeven op de vraag: ‘hoe vraag ik wat ik nodig heb?’. Dit levert een advies op van de markt over de haalbaarheid, kansen en risico’s van een project en de manier waarop het gewenste ICT‑project tot een succes kan leiden. Meer weten over de ICT Markttoets? Vraag dan een vrijblijvende kennismaking aan. Hierin wordt snel duidelijk of de vraag, het concept of het idee geschikt is voor de ICT Markttoets en of de vraag, het concept of het idee zich in de juiste fase bevindt om de ICT Markttoets toe te passen.