8 september 2016

Daniel Ropers uitgeroepen tot ICT Personality 2016

Daniël Ropers, directeur van Bol.com, is uitgeroepen tot ICT Personality 2016. Deze eretitel werd uitgereikt door Nederland ICT en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, tijdens de Avond van de Digitale Economie in Den Haag. Volgens de jury is Ropers een ware ambassadeur voor de digitale economie. Op de avond werd verder de Digital Impact Award uitgereikt aan de ethische hackers van de GDI Foundation en de ICT Milieu Award voor de iChargesmart app van Jedlix.

ICT Personality

De ICT Personality Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een grote persoonlijke bijdrage heeft geleverd aan het stimuleren van de digitale economie. Daniël Ropers slaagt er volgens de jury al 16 jaar in om Bol.com uit te breiden en te vernieuwen, wat hem een inspirerend voorbeeld voor anderen maakt. Met zijn inzet op het gebied van het stimuleren van digitalisering en de vernieuwing van het onderwijs toont hij zich bovendien een ware ambassadeur van de digitale economie. Ropers ontving de award uit handen van Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT.

Digital Impact Award

De Digital Impact Award 2016 is gewonnen door Project 366 van de GDI Foundation. In dit non-profit project speurt een ethische hacker naar veelvoorkomende kwetsbaarheden en helpt hij organisaties deze op te lossen. Volgens de jury levert de GDI Foundation een concrete bijdrage aan een veiligere digitale wereld. Tot nu toe heeft het project al ruim 500 meldingen van veiligheidslekken opgeleverd in 55 landen.

digital-impact-award-2016
Vlnr. Tineke Netelenbos (ECP), GDI Foundation – winnaars van de Digital Impact Award, Lotte de Bruijn (Nederland ICT)

ICT Milieu Award

De ICT Milieu Award 2016 ging naar Jedlix voor hun iChargesmart app. Deze slimme toepassing regelt het opladen van elektrische auto’s op basis van de vraag en aanbod naar duurzame energie. Gebruikers kunnen er zo voor kiezen om alleen duurzame stroom te gebruiken en bovendien besparen op elektriciteitskosten. De app brengt de transitie naar duurzame energie dichterbij en combineert dat met een impuls voor elektrisch rijden. Het mes snijdt dus aan twee kanten, aldus de jury.

ict-milieu-award-2016
Vlnr. Arie van Bellen (ECP), Jedlix – winnaars van de ICT Milieu Award, Lotte de Bruijn (Nederland ICT)