19 januari 2021

Conferentie Nederland Digitaal: neem jij ook (online) deel?

De samenleving en Nederlandse economie digitaliseren in een flink tempo. Het belang van digitalisering is tijdens de Coronacrisis nog eens extra duidelijk geworden. Dit vraagt om een goede balans tussen het benutten van kansen en het verkleinen van risico’s. Praat je hier graag over mee en ben je geïnteresseerd in de laatste technologische ontwikkelingen? Neem dan online deel aan de Conferentie Nederland Digitaal, samen verantwoord digitaliseren, van maandag 8 t/m woensdag 10 februari 2021. 

NLdigital zal tijdens deze conferentie de volgende programma-onderdelen invullen:

Maandag 8 februari

14.00 – 14.45 uur: Het belang van de telecominfrastructuur tijdens en na COVID-19

  • Digitale verbindingen van topkwaliteit zijn cruciaal voor Nederland. Dat is wederom gebleken tijdens de COVID-19 crisis. De telecomnetwerken stellen publieke sectoren als de zorg en het onderwijs in staat operationeel te blijven. Ook het bedrijfsleven schakelt razendsnel om en kan hun personeel massaal laten thuiswerken. Tijdens deze sessie laten we zien wat de telecombedrijven doen om deze sterke toename aan capaciteit aan te kunnen en hoe ze andere sectoren hebben geholpen om te blijven draaien. Tenslotte staan we met experts stil bij de vraag hoe de telecomsector kan helpen het herstel van de Nederlandse economie te versnellen.

14.00 – 14.45 uur: Digitaal Duurzaam: impact van digitalisering

  • Hoe draagt digitalisering bij aan de verduurzaming van Nederland en hoe kan deze impact worden vergroot? Aan de hand van onderzoeken en concrete cases van ICT-oplossingen wordt besproken hoe CO2-reductie bijdraagt aan de diverse domeinen van het KlimaatAkkoord. Uiteraard wordt ook ingegaan op de initiatieven die de ICT-sector zelf neemt om het eigen energieverbruik te beperken en te vergroenen. De eerste resultaten van het L*E*A*P-project van de Amsterdam Economic Board worden gedeeld in de sessie. Onze manager Duurzaamheid en Milieu, Jeroen van der Tang, is een van de sprekers.

15.00 – 15.45 uur: Omscholing naar de ICT door opschaling van regionale scholingsinitiatieven

  • Tijdens deze sessie zal oa. Lotte de Bruijn vanuit haar rol als ambassadeur van de Human Capital Agenda ICT stilstaan bij de kansen die er zijn voor omscholing richting de ICT-sector.

Dinsdag 9 februari

15.00 – 15.45 uur: AI & Ethiek – tweegesprek tussen markt en wetenschap

  • NLdigital heeft in 2019 een ethische code AI gelanceerd. Hoe staat het nu twee jaar verder? Peter Zijlema (IBM en bestuurslid NLdigital) gaat met Jeroen van den Hoven (TU Delft) in discussie over de ethiek van de digitale sector en geven aanbevelingen over hoe organisaties hun ethische handelen verder kunnen verbeteren.

Woensdag 10 februari

15.00 – 15.45 uur: #AllemaalDigitaal: Digitaal meedoen is geen luxe. Het is een basisbehoefte

Digitaal meedoen is geen luxe. Het is een basisbehoefte. Toch hebben veel Nederlanders nog geen digitale toegang: ze hebben geen geschikt device, geen internetverbinding of te weinig digitale vaardigheden. De missie van Allemaal Digitaal is om deze digitale toegang te bewerkstelligen door refurbished devices beschikbaar te stellen aan mensen met een kleine portemonnee.
Onze directeur Lotte de Bruijn is een van de sprekers en neemt deel aan een digitaal tafelgesprek dat wordt geleid door Prinses Laurentien van Oranje.

15:30 – 15:50 uur: Women in Tech – gezamenlijk streven naar een inclusieve(re) en diverse(re) tech sector

Tijdens deze interactieve panelsessie gaat NLdigital in gesprek met diverse stakeholders (ondernemer, overheid en investeerder) over het belang van en het streven naar een inclusieve(re) en diverse(re) tech sector. Waarom is (gender) diversiteit zo belangrijk? Hoe kan het dat er nog (te) weinig vrouwen werken in de tech sector? Wat zijn relevante praktijkvoorbeelden om dit te verbeteren? Aan de hand van concrete voorbeelden en praktische tips gaan we op zoek naar de uitdagingen en potentiële oplossingen die zorgen voor meer diversiteit en inclusie in de tech sector.

Bekijk hier een overzicht van het volledige programma.

Deelnemen

Wil je deelnemen? Dan kun je je aanmelden via de website van Conferentie Nederland Digitaal. Voor vragen kun je contact opnemen via info@nederlanddigitaal.nl.