17 mei 2013

Boeiende bijeenkomst Software VOC over ‘het softwarebedrijf en de analist’

SOFTWARE

De Software VOC kwam 15 mei 2013 bijeen rondom het thema ‘analisten’. Jeroen Kleinhoven praatte de aanwezigen bij over de manieren waarop je in beeld kunt komen bij organisaties als Gartner en Forrester. René van Erk vertelde op zijn beurt over zijn onderneming ISV World, waarmee hij succesvol is op het gebied van marktinformatie over de softwaresector.

Analist relations

Kleinhoven (6hours Associates) nam de aanwezigen mee in de wereld van analisten als Gartner, Forrester en IDC. Investeren in ‘analist relations’ is volgens hem zeker de moeite waard voor bedrijven. Een analist heeft namelijk waardevolle kennis in huis, waarmee bedrijven o.a. hun sales positief kunnen beïnvloeden of hun visie kunnen toetsen.

Maar hoe kom je dan in beeld bij zo’n analist? Dat is niet ingewikkeld, zo benadrukte Kleinhoven, zelf jarenlang werkzaam bij Gartner. Een ‘analyst briefing’ is bijvoorbeeld gratis en kan door iedereen worden gedaan. Wel is het belangrijk dat je een analist zoekt die expertise heeft van de sector, waarin jouw bedrijf actief is. Daarnaast doe je er als bedrijf goed aan om analisten met grote regelmaat van waardevolle informatie te voorzien. Dit kun je doen door middel van o.a.:

  • klantverhalen
  • invullen van onderzoeken en briefings
  • verzorgen van kwartaalupdates
  • een analist een dag laten meelopen bij jouw bedrijf

ISV World

Na Kleinhoven verzorgde Van Erk een onderhoudende en informatieve presentatie over zijn bedrijf ISV World. In dienst van Wolters Kluwer zocht Van Erk regelmatig naar marktinformatie over de softwaresector. Hij raakte echter teleurgesteld over de informatie die hem werden aangereikt door analisten, klantonderzoeken, company databases en de pers.

Van Erk besloot daarop ISV World op te richten. ISV World maakt gebruik van een algoritme, dat 24/7 bezig is met een online zoektocht naar ISV’s, producten, technologieën, trends, innovaties etc. De technologie van ISV World kan worden gebruikt voor segmentatie, financiële benchmarks en marktstatistieken. Inmiddels is de database van ISV World gevuld met gegevens van meer dan 120.000 ISV’s. De database wordt gebruikt door ISV’s over de hele wereld, maar ook door strategic buyers, CIO’s en offshore- en cloudbedrijven.

Meer weten?

Wilt u ook een keer een bijeenkomst van de Software VOC bijwonen? In onze agenda  vindt u een overzicht van de komende bijeenkomsten. Voor nadere informatie over de Software VOC kunt u contact opnemen met Ellen Klomp van Nederland ICT via 0348 – 49 36 36 of e-mail.

Uitgelichte afbeelding: sprekers René van Erk (l) en Jeroen Kleinhoven.