28 november 2022

Bied een stageplek aan en kijk of een ‘Dream Developer’ bij jullie past

ARBEIDSMARKT

Het personeelstekort is enorm in onze sector. We horen doorlopend van onze leden dat ze veel moeite hebben om IT-talent te vinden. NLdigital gelooft dat de tijd van traditionele recruitment in onze sector voorbij is. Want traditioneel recruitment doet niets anders dan het tekort rondpompen. Wij zien een enorme kans in de bijscholing van talent uit het mbo tot hbo’er. Deze ‘Dream Developers’ kunnen bovendien direct bij jou aan de slag. Vind je dit een grote stap? Probeert het dan uit als stageplek. Lees hieronder hoe dat werkt.

Talent uit het mbo bijscholen

Software Developers die direct aan het werk gaan: kies voor Dream Developer, een initiatief van CITA en NLdigital. Dit is een traineeship voor afgestudeerde mbo IT-studenten. Vier jaar lang gaan zij drie dagen per week bij jou aan het werk. En twee dagen volgen ze een duale hbo IT-opleiding aan de Hogeschool Utrecht.

Probeer het uit als stageplek

Vind je de stap naar het aannemen van een Dream Developer voor vier jaar groot? Kijk dan eerst of de begeleiding en inzet passen voor jouw bedrijf. Dit kan door een stageplek aan te bieden aan een mbo4-student ICT, niveau 4. Zo kan je ambitieus mbo IT-talent een half jaar beoordelen voordat je haar of hem een traineeship aanbiedt.

  • De stagetijd loopt van 30 januari 2023 tot 30 juni of 14 juli 2023.
  • De stagevergoeding is gemiddeld EUR 250 – 450 bruto per maand.
  • Je hoeft hiervoor nog geen lid te zijn van CITA.
  • Is er een klik tussen de stagiair en jouw bedrijf? Dan kan je hem of haar (of nog meer Dream Developers) direct vanaf september het traineeship aanbieden.

Meedoen of meer informatie?

Wil je meedoen? Meld je dan uiterlijk 23 december aan via support@nextitgeneration.nl of 0850 60 96 78. Je kan deze contactgegevens ook gebruiken om vragen te stellen.