15 november 2012

Beschermjebedrijf.nl biedt MKB’ers check op hun digitale beveiliging

Kansen benutten met behulp van goede beveiliging

Een beveiligingsincident heeft soms grote gevolgen voor een bedrijf. Het kan de privacy van klanten raken, tast de reputatie van een bedrijf aan en heeft mogelijk juridische gevolgen. De website www.beschermjebedrijf.nl is vandaag aangeboden door Harry van Dorenmalen (voorzitter Nederland ICT) aan Hans Biesheuvel (voorzitter MKB-Nederland).

Biesheuvel: “Ik zie veel kansen voor MKB-ondernemers in de digitale economie. Die worden alleen benut als er goede beveiliging is. Bij informatiebeveiliging komt veel meer kijken dan alleen een goed wachtwoord. Daarom ben ik blij met beschermjebedrijf.nl.” Van Dorenmalen benadrukte de gezamenlijke verantwoordelijkheid: “Het heeft veel aspecten en dat is voor de gebruiker lastig. Daar willen wij als ICT-sector graag bij helpen.”

Campagne ‘Alert Online’

Beschermjebedrijf.nl biedt naast de quick scan en het persoonlijke stappenplan ook tools en tips voor ondernemers om de digitale beveiliging op orde te krijgen. De website richt zich specifiek op MKB-bedrijven.

Beschermjebedrijf.nl, een initiatief van Nederland ICT, is onderdeel van het programma ‘Digivaardig Digiveilig’. De lancering vindt plaats in het kader van ‘Alert Online’, de campagne van onder meer het Ministerie van Veiligheid en Justitie en private partijen.

Uitgelichte foto: Paul Ridderhof