10 augustus 2020

Deze leden maakten het verschil bij de actie Allemaal Digitaal

Allemaal Digitaal opknapper

Samen met een rits partners is NLdigital de actie Allemaal Digitaal gestart. Gebruikte laptops en tablets van bedrijven en particulieren worden ingezameld, opgeschoond en bezorgd aan kwetsbare groepen die ze het hardst nodig hebben. Inclusief passende nazorg. Inmiddels zijn er meer dan 7.000 devices gedoneerd. Maar liefst 20 lidbedrijven maakten deze actie mede mogelijk. Wie volgt?

Digitaal meedoen is geen luxe. Het is een basisbehoefte.

Toegang tot digitale apparaten betekent voor mensen toegang tot school, werk en contacten. Kansen om te ontwikkelen, betrokken te zijn en ertoe te doen. Tijdens de quarantaine werd extra duidelijk dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Er zijn gezinnen zonder laptop of tablet waarmee kinderen onderwijs op afstand kunnen volgen. Ook zijn er ouderen die geen device hebben om in contact te blijven met hun naasten. Daarom werd er een crowdfundingsactie opgetuigd in samenwerking met een rits publiek-private partners: Allemaal Digitaal.

Tussenresultaten

Inmiddels zijn er 7.000+ devices ingezameld. Een groot deel daarvan is inmiddels opgeknapt en gedoneerd. Daarnaast werd door de actie extra duidelijk hoe urgent en groot het tekort aan devices is, waardoor de overheid besloot om 15.000+ devices in te kopen voor kinderen die geen onderwijs op afstand konden volgen tijdens de intelligente lockdown.

Ook leidde de actie tot aandacht in de Tweede Kamer en het aannemen van een motie: stop om ouders te laten betalen voor het aanschaffen van een tablet of laptop voor school en maak dit onderdeel van het recht op leermiddelen. In 2021 gaat de overheid hiermee verder.

De actie Allemaal Digitaal loopt nog tot en met september. Wel wordt er inmiddels gekeken naar de mogelijkheden voor een duurzame doorstart.

Dank aan de leden

De actie is alleen mogelijk geweest dankzij de inzet van veel leden. Zo hielp PQR in het opknapproces. Xerox verzorgde een deel van het benodigde printwerk. Google, Apple en IBM brachten ons in contact met relevante partners. VodafoneZiggo hielp met internetverbindingen. Tot slot waren er leden die een mooie lading devices doneerden: KPN, Negometrix, Nexus, DXC Technology, Dynamic People, Ricoh, FuseLogic, Microsoft, Canon, Crystalloids, Ordina, Verizon, Stichting ICT Milieu.

Hoe kan ik helpen?

Alle donaties blijven welkom. Alleen samen gaan we het voor elkaar krijgen om iedereen in Nederland digitaal met elkaar te verbinden. Help mee en doneer meteen jouw oude bedrijfslaptops- en tablets: https://www.allemaal-digitaal.nl/#aanbod.

Meer weten? Plan een afspraak in. Onze collega Joris staat je graag te woord om de donatiemogelijkheden met je te bespreken: https://www.allemaal-digitaal.nl/ik-wil-meedoen/.