2 april 2015

Alle recyclers van ICT Milieu zijn WEEELABEX gecertificeerd

DUURZAAMHEID

In oktober 2014 was SIMS recycling in Eindhoven de eerste Nederlandse recycler die die uit handen van Tweede Kamerlid Remco Dijkstra het WEEELABEX-certificaat in ontvangst mocht nemen.

Inmiddels zijn ook Coolrec uit Geldrop en de Duitse recyclers Stena en Remondis WEEELABEX-gecertificeerd. Deze recyclers nemen alle vier een deel van de verwerking voor hun rekening van de 13 miljoen kilo ICT-afval die via Wecycle in opdracht van ICT Milieu wordt ingezameld. De consument kan zijn afgedankte apparaat inleveren bij Wecycle inzamelpunten bij gemeentelijke milieustraten, winkelketens en kinderboerderijen. Vorige week werd de mijlpaal bereikt van 2.500 Wecycle-inleverbakken bij winkels.

Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor de afvoer van afgedankte ICT-apparatuur. Hiervoor kunnen bedrijven vanaf een bepaald volume gebruik maken van de ophaalservice van Wecycle of de apparaten inleveren bij de gemeentelijke milieustraat.

Bedrijven die gebruik maken van een eigen recyclingbedrijf doen er goed aan te controleren of deze recycler per 1 juli beschikt over het WEEELABEX-certificaat. Een actueel en compleet overzicht van gecertificeerde recyclers is te vinden op de website van de WEEELABEX-organisatie.

Meer informatie over de nieuwe regeling AEEA en de WEEELABEX-certificering is beschikbaar op de website van de NVMP.