Commissie Privacy

De commissie Privacy draagt vanuit het perspectief van de ICT-branche bij aan de discussie rondom privacy. Uitgangspunt is de balans tussen ICT, innovatie en privacy. Daarnaast houdt deze commissie zich actief bezig met nieuwe privacy wet- en regelgeving en beleid met impact op de sector. Dit netwerk is exclusief voor leden van NLdigital.

Wat wordt er besproken

Met de commissie Privacy komen we elk kwartaal bij elkaar (digitaal, op locatie van NLdigital of één van de deelnemende bedrijven) om de recente ontwikkelingen rondom privacy te bespreken. Aan de orde komen nieuwe wetsvoorstellen, mogelijke input voor consultation papers, jurisprudentie, eventuele ontwikkelingen rondom de Autoriteit Persoonsgegevens en de privacyrechtelijke stand van zaken op Europees niveau.

Er zijn via NLdigital regelmatig mogelijkheden om inspraak te hebben in nieuwe (Europese) wetgeving.

Samenwerking

De commissie Privacy werkt nauw samen met de commissie Cybersecurity op verschillende onderwerpen.

Tijdens de commissievergaderingen leren we van elkaar: we bespreken voorbeelden, wisselen ervaringen uit en delen onze zienswijze. Zo helpen we elkaar om nieuwe ontwikkelingen te volgen, in context te plaatsen en waar nodig bij te sturen.

Bart van Manen, voorzitter commissie Privacy

Deelnemende bedrijven

Dit ledennetwerk is alleen voor leden

Ben je nog geen lid van NLdigital maar ben je wel geïnteresseerd in meer informatie over het lidmaatschap? Lees hier meer over ons lidmaatschap.


Deel via:

Misschien ook interessant

Commissie Cybersecurity

De commissie Cybersecurity houdt zich bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecuritywetgeving.
Commissie
26

Werkgroep Edtech

Werkgroep Edtech is een ledennetwerk waarin leden met elkaar bouwen aan het onderwijs en de arbeidsmarkt van de toekomst. De...
Commissie
21

Platformcollectief

Het Platformcollectief is een samenwerkingsverband van in Nederland gevestigde platformbedrijven, op initiatief van NLdigital. Het Platformcollectief wil meer helderheid bieden...
Commissie
10