Commissie Cybersecurity

Cybersecurity is een van de belangrijkste thema’s voor de digitale sector. Het gaat niet alleen om het beschermen van onze eigen systemen en data, maar ook om het vertrouwen van onze klanten en partners. Daarom heeft NLdigital een commissie van cybersecurityexperts uit de sector opgericht, die onder leiding staat van Joost de Bruin, bestuurslid vertrouwen van NLdigital en ceo van Ordina Nederland.

De commissie Cybersecurity houdt zich bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecuritywetgeving, zoals de nieuwe versie van de Netwerk en Informatiebeveiliging richtlijn (NIS2) en de Cyber Resilience Act. We bespreken wat deze wetten betekenen voor digitale bedrijven en hoe we kleinere bedrijven kunnen helpen er aan te voldoen. Ook kijkt de commissie naar standaarden, certificaten en andere manieren om cybersecurity in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Zo draagt NLdigital bij aan een veilige en betrouwbare digitale sector.

Delen en versterken van deskundigheid

De commissie geeft regelmatig advies aan bestuur en bureau van NLdigital en komt tenminste vier keer per jaar bij elkaar om de laatste ontwikkelingen te bespreken en één of meerdere onderwerpen uit te diepen. Deelname aan de Commissie Cybersecurity staat open voor de cybersecurity-experts uit de achterban van NLdigital. Dit ook als middel om hun eigen kennis op peil te houden over de laatste ontwikkelingen op het vlak van wetgeving en standaardisatie.

Daarnaast heeft NLdigital ook zitting in onder andere de Cyber Security Raad, de adviesraad van het Digital Trust Center en de Commissie van Belanghebbenden voor Cybersecurity van het CCV. De commissie is ook de plek waar wij onze standpunten in die gremia bepalen en uitwerken met onze leden.

Deelnemende bedrijven

Dit ledennetwerk is alleen voor leden

Ben je nog geen lid van NLdigital maar ben je wel geïnteresseerd in meer informatie over het lidmaatschap? Lees hier meer over ons lidmaatschap.


Deel via:

Misschien ook interessant

Werkgroep Edtech

Werkgroep Edtech is een ledennetwerk waarin leden met elkaar bouwen aan het onderwijs en de arbeidsmarkt van de toekomst. De...
Commissie
21

Platformcollectief

Het Platformcollectief is een samenwerkingsverband van in Nederland gevestigde platformbedrijven, op initiatief van NLdigital. Het Platformcollectief wil meer helderheid bieden...
Commissie
10

Stuurgroep Telecom

De stuurgroep Telecom is een netwerk voor landelijk opererende telecomoperators en vendoren en richt zich op de relevante ontwikkelingen rondom...
Commissie
12