Cikam B.V.

Bedrijfsactiviteiten

Contant geld is nog steeds het meest betrouwbare betaalmiddel dat er bestaat en zal nooit verdwijnen. Cikam biedt oplossingen om contant geld op een veilige en efficiënte manier te verwerken middels POS-gekoppelde kassasystemen en backoffice afstortsystemen.

Showcase

++Referentie Gaia Zoo++ die met twee Cikam Easy Cash backoffice systemen werken:

"Wij zijn heel tevreden over de backoffice oplossingen van Cikam. GaiaZOO heeft gekozen voor 2 Cikam Easy Cash systemen vanwege de grote hoeveelheid contant geld dat in omloop is in ons park. Op 2 strategische plaatsen in het park kan de kassière nu zelf middels een eigen inlog een kassa-lade opnemen.

Aan het eind van de dag wordt de volledige contante omzet afgestort in het systeem en binnen 5 minuten heeft de leidinggevende de controle uitgevoerd tussen de afgestorte omzet en de omzet dat is geregistreerd in het kassasysteem. Dit proces was voorheen een zeer arbeidsintensief proces waarbij dagelijks alle kassas met de hand werden geteld. In het hoogseizoen kostte dit de leidinggevende veel tijd!

Een nieuwe werkwijze blijft spannend, zeker als het een dusdanig impact heeft op de organisatie en bedrijfsvoering. Achteraf kan ik alleen maar aangeven dat dit ontzettend is meegevallen, mede vanwege de zeer professionele begeleiding van Cikam.

Zeker een aanrader voor bedrijven die met veel contant geld te maken hebben en openstaan voor efficiency verbeteringen. Voor de medewerkers is het veiliger en door het aantal contactmomenten met geld te beperken wordt de kans op fraude aanzienlijk verkleind."

++Robèrt van Beckhoven++ werkt op verschillende locatie met Cikam Easy Cash gesloten betaalsystemen (front-office):

"Zowel in Oisterwijk als Leidschendam werkt Robèrt van Beckhoven metverschillende kassasystemen van Cikam: de Cikam Easy Cash TA, Cikam Easy Cash Compact en Cikam Easy Cash Mini. Deze zijn gekoppeld aan onze kassasoftware van Next to Food, aldus Van Beckhoven. Die combinatie is ideaal. Op kantoor kunnen we precies zien hoeveel omzet er beneden in de winkel en in het restaurant wordt gedraaid. Dat kan ik elk moment van de dag controleren. Dat helpt bij de sturing van je bedrijf, als je weet wat er op dinsdag het meest wordt verkocht. Of hoeveel tompouces er met Koningsdag zijn verkocht.
De systemen van Cikam bieden nog meer voordelen. Het hygiënisch betalen is voor ons heel belangrijk, net als de veiligheid. We zitten hier in Oisterwijk op een industrieterrein. Dan is het een prettig idee dat het geld veilig in de kluis van het systeem zit. Ook controleert het systeem op vals geld. Laatst was er een klant die met 100 euro wilde betalen. Het systeem accepteerde het briefje niet. Dat bleek inderdaad vals te zijn. Veel mensen zeggen ook spontaan: ik zou willen dat slagers dit hadden. Klanten vinden het hygiënisch dat onze medewerkers niet meer aan het geld zitten. Zon systeem past bij ons concept. Het moet makkelijk, snel, veilig, vriendelijk en hygiënisch zijn. Alles draait om kwaliteit."

Categorieën

Leverancier van:

 • Software
 • Hardware
 • Advies en ondersteuning

Specialiteiten:

 • Ontwikkeling maatwerksoftware
 • Ontwikkeling standaardsoftware
 • Hardware producent
 • Hardware importeur
 • Hardware reseller
 • Hardware onderhoud
 • Consultancy

Richt zich op:

 • MKB
 • Grote organisaties