Onze leden

Alle leden van NLdigital hebben een eigen organisatieprofielpagina. Op welk vlak zijn onze leden expert? Hoe kunnen zij jou ondersteunen? Als lidbedrijf kun je jouw organisatiepagina zelf beheren via het ledenportal.

Op zoek naar meer informatie over een specifiek bedrijf? Gebruik dan de zoekfunctie en klik op de logo’s voor een achterliggende pagina.

Bedrijfsactiviteiten:

Iacobien Riezebosch werkt sinds 2002 aan digitale toegankelijkheid. Digitale toegankelijkheid betekent dat digitale informatie en diensten even bruikbaar zijn voor mensen met een functiebeperking als voor mensen zonder een functiebeperking. Vanaf september 2023 werk ik weer als freelancer.

Voor digitale toegankelijkheid zijn er diverse ISO-standaarden en wetgeving. Voor overheidsinstanties is het wettelijk verplicht om maatregelen te nemen voor digitale toegankelijkheid en om een toegankelijkheidsverklaring te publiceren. Voor bijvoorbeeld banken, verzekeraars, grotere webshops en uitgeverijen volgt een wettelijke verplichting in 2025.

Mijn focus ligt op de inrichting van organisatiebrede processen. Zoals het vraagstuk van ontoegankelijke pdf’s of het inrichten van passende beheerorganisaties. Denk aan het in kaart brengen van rollen en taken die nodig zijn voor blijvende grip op digitale toegankelijkheid.  Bij digitale toegankelijkheid wordt vaak gedacht aan taken voor developers, communicatie en webredactie. Maar je moet juist rollen en taken beleggen in de hele organisatie. Denk aan hoger management, inkopers, juristen, compliance managers en bijvoorbeeld HR-adviseurs.

Door mijn grondige kennis van digitale toegankelijkheid weet ik waar de valkuilen zitten. Organisaties gaan nog veelal ad hoc met toegankelijkheid om en hoger management is onvoldoende betrokken. Als je in control bent, dan communiceer je standaard inclusief, heb je grip op de kosten, werk je aan een positief imago, ben je klantgerichter en efficiënter en ben je pro-actief.

Zo voldoe je ook aan wetgeving die nu al geldt voor overheidsinstanties.

Naast de overheid, werk ik steeds meer voor het bedrijfsleven. Met de komst van nieuwe ingrijpende wetgeving is het voor banken, webshops, verzekeraars en uitgeverijen belangrijk om nu met digitale toegankelijkheid aan de slag te gaan.

Ik ben internationaal spreker over de organisatieaanpak van digitale toegankelijkheid en de grip op de kwaliteit van inhoud die nu veelal in ontoegankelijke pdf's wordt gepubliceerd. Ik doe veel aan kennisdeling. Zo geef ik voor een grotere overheid webinars en schrijf ik publicaties.

Showcases:

Categorieën

  Leverancier van:

  • Advies en ondersteuning
 • Consultants
 • Kennis, scholing en ontwikkeling
 • Quality en auditing
 • Maakt gebruik van technologieën:

  Richt zich op:

 • Grote bedrijven
 • Richt zich op sector:

  Afzetmarkt(en):