Voorbeeld privacy statement

Een privacy statement is een verklaring van de verwerkingsverantwoordelijke aan de betrokkene over het verwerken van de persoonsgegevens. We hebben een voorbeeld privacy statement opgesteld om je op weg te helpen. Uitgangspunt hierbij zijn de informatieplichten uit de Avg.

Organisaties die persoonsgegevens verwerken moeten op basis van de Avg de personen van wie zij persoonsgegevens verwerken (betrokkenen) hierover informeren. Dit gebeurt in de praktijk vaak door middel van een ‘privacy statement’: een verklaring van de verwerkingsverantwoordelijke (de partij die beslist welke persoonsgegevens worden verwerkt, met welk doel dat gebeurt en op welke manier) aan de betrokkene. NLdigital heeft een voorbeeld privacy statement opgesteld waar je in dit artikel meer over kunt lezen.

Download

Dit product is alleen voor leden

Ben je nog geen lid van NLdigital maar ben je wel geïnteresseerd in meer informatie over het lidmaatschap? Lees hier meer over ons lidmaatschap.

Inge Bremmer

We schreven ook een toelichting. Heb je die al gezien? Heb je toch nog vragen over het voorbeeld privacy statement? Neem dan contact met ons op.

Inge Bremmer, Hoofd juridische zaken

Deel via:

Gerelateerde artikelen

3 gevaarlijke mythes over privacy en hoe je ze effectief ontkracht

Rondom privacy bestaat veel onbegrip in de samenleving. In deze blog delen we drie hardnekkige mythes over privacy om jou…
Avg & privacy

Een datalekkenprotocol: waarom is dat belangrijk?

Met een datalekkenprotocol is duidelijk wat je moet doen in het geval dat er zich een incident voordoet, weet je…
Avg & privacy

Voorbeeld datalekkenprotocol

Voor datalekken geldt uiteraard: voorkomen is beter dan genezen. Maar in het geval dat het toch misgaat, is het goed…
Avg & privacy