Laden Evenementen

Masterclass: De European Accessibility Act (EAA)

Wanneer?


28 mei @ 14:45 - 18:00 uur

Waar?

NLdigital
De Corridor 5, Breukelen

Duik samen met sprekers Laurent van der Bruggen en Joanne Uiterwijk (advocaten bij Fieldfisher) in de European Accessibility Act (EAA). Waar moet jouw organisatie straks aan voldoen?

Wat is de European Accessibility Act?

De EAA bevat toegankelijkheidsvoorschriften voor digitale producten en diensten waarvan is vastgesteld dat zij essentieel zijn voor personen met een functionele beperking. Het stelt normen vast voor het bevorderen van inclusiviteit en gelijke toegang tot digitale platforms.

Voorbij de Webtoegankelijkheidsrichtlijn (2016)

De EAA is geïntroduceerd als aanvulling op de Web Accessibility Directive uit 2016. Organisaties, zowel publiek als privaat, die actief zijn binnen de EU, en die digitale producten en/of diensten leveren die in de wet zijn opgesomd, zijn verplicht om te zorgen voor naleving van de EAA-normen en zo de toegankelijkheid van hun producten en diensten te bevorderen. De wet gaat gelden vanaf juni 2025.

Voor wie geldt de EAA?

De wet bevat een lijst met producten en diensten die aan de vereisten van de EAA zullen moeten voldoen (zie hier, in artikel 2). Het gaat om voorschriften voor digitale producten en diensten gericht aan consumenten. Maar let op: ook als je niet aan consumenten levert, is deze wet mogelijk relevant. Als je klanten namelijk wel aan consumenten leveren, kunnen zij je gaan vragen om deze vereisten te implementeren.

Het programma:

  • 14:45 Inloop
  • 15:00 Start inhoudelijk programma
  • 16:00 Korte pauze
  • 16:10 Vervolg inhoudelijk programma
  • 17:00 Borrel
  • 18:00 Einde

Ben je erbij?

Valt jouw organisatie binnen bovengenoemde doelgroep? Meld je dan aan via de inschrijfknop.

Dit evenement is alleen voor leden

Ben je nog geen lid van NLdigital maar ben je wel geïnteresseerd in meer informatie over het lidmaatschap? Lees hier meer over ons lidmaatschap.

Aankomende evenementen

30
april

Juridisch Spreekuur

10:00 - 11:00
Voor leden
7
mei

Besloten: Platformcollectief

09:30 - 11:00
Voor leden
15
mei

Besloten: Werkgroep Onderwijs

10:30 - 12:30
Voor leden