15 november 2021

Webinar: ‘Zakendoen in de VS: kansen en valkuilen’

REGELGEVING

Wanneer

2 december

Locatie

Online

13.00 - 14.30 uur

Kosten

Gratis

De Verenigde Staten oefenen een grote aantrekkingskracht uit op ondernemers, onder andere vanwege de grote markt en de bekendheid met de taal en de cultuur. Maar vanuit juridisch oogpunt verschilt het Amerikaanse rechtssysteem aanzienlijk met dat van het Nederlandse en Europese continentale systeem. Waar krijg je als ondernemer mee te maken en wat zijn veel voorkomende valkuilen? En welk risico loop je als Nederlandse ICT-onderneming als er iets mis gaat met een opdracht of bij een klant in de VS? We organiseren op donderdag 2 december van 13.00 – 14.30 uur een webinar, waarin deze onderwerpen aan de orde komen.

Het doel van de workshop is om jou als ICT-ondernemer een juridisch kader te geven waarbinnen zaken in de Verenigde Staten worden gedaan. Daardoor kun je een betere inschatting van de werkelijke risico’s maken, waaraan je eventueel je commerciële strategie kunt aanpassen. Het webinar wordt gegeven door advocaat mr. Carl M.R. van der Zandt, die sinds 2001 in New York werkt en veel ervaring heeft met het adviseren van bedrijven over zakendoen in de VS.

Naar aanleiding van eerdere vragen zal Carl ook ingaan op hoe je om moet gaan met subverwerkers in de VS die niet mee willen werken met het ondertekenen van een verwerkersovereenkomst.

Programma

13.00 u. Welkom
13.05 u. Het Amerikaanse rechtssysteem vanuit Nederlands perspectief
Wettelijke en contractuele aansprakelijkheden
13.45 u. Korte pauze
13.50 u. Bijzondere risico’s voor ICT-bedrijven
Bespreking Amerikaanse contractsbepalingen
14.20 u. Ruimte voor het stellen van vragen
14.30 u. Afronding

Spreker

Het webinar wordt gegeven door mr. Carl M.R. van der Zandt, advocaat te New York en gespecialiseerd in zakelijke transacties, zakelijke aangelegenheden en geschillen in de Amerikaanse markt. Hij assisteerde meer dan 300 Europese bedrijven met zakelijke belangen in de Verenigde Staten, van start-ups tot beursgenoteerde bedrijven. Carl heeft een persoonlijke focus op technologie, e-commerce, media en creatieve industrieën. Sinds mei 2020 is hij partner van het advocatenkantoor Wuersch & Gering LLP in New York en werkt met bedrijven in alle aspecten van hun zakelijke leven, inclusief oprichting en dagelijkse zaken, kapitaalwerving en herstructurering, fusies en overnames en andere strategische transacties.

Doelgroep

Deze webinar is bestemd voor directeuren, salesmanagers, projectmanagers en accountmanagers van ICT-leveranciers. Heb je interesse en wil je meer weten over dit onderwerp? Meld je dan aan!