10 mei 2022

Workshop: ‘Zakendoen in Duitsland, waar op te letten’

REGELGEVING

Wanneer

2 juni

Locatie

NLdigital

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

Gratis, exclusief voor leden

Wil jij als ICT-ondernemer graag zakendoen in Duitsland? Waar krijg je mee te maken en moet je op letten? Een van de mogelijke valkuilen is dat Nederlanders uit ongeduld vroegtijdig afhaken, terwijl ze voor Duitse begrippen al heel ver zijn. Dit én andere veel voorkomende valkuilen vertelt handelsrechtadvocaat Ann Kathrin Oberbremer tijdens deze workshop, op donderdag 2 juni van 15.00 – 16.30 uur, bij ons op kantoor.

Het doel van de workshop is jou als ICT-ondernemer een juridisch kader te geven waarbinnen zaken in Duitsland worden gedaan. Ann Kathrin geeft uitleg over de Duitse cultuur en hoe je als Nederlands bedrijf een voet tussen de Duitse deur kan krijgen. Ze wijst op de juridische valkuilen en verschillen. Daarnaast geeft ze tips voor het sluiten van een contract met Duitse klanten.

Over de spreker

Ann Katrin Oberbremer is zowel in Nederland, als in Duitsland geregistreerd als advocate. Ze heeft ruime ervaring met bedrijven die de stap naar de Duitse markt willen zetten.

Doelgroep

Deze workshop is bestemd voor mkb-directeuren, salesmanagers, projectmanagers en accountmanagers van ICT-leveranciers. Heb je interesse en wil je meer weten over dit onderwerp? Meld je dan aan!

Deze workshop heeft een interactief karakter, dus er is ruimte voor het stellen van vragen. Na afloop van de workshop is er een kleine netwerkborrel.

Programma

15.00 u. Welkom
15.05 u. Presentatie zakendoen en onderhandelen met Duitsers
15.45 u. Pauze
15.50 u. Juridische do’s en don’ts
16.30 u. Borrel

Locatie

De workshop vindt plaats op ons kantoor, De Corridor 5, 3621 ZA, Breukelen van 15.00 – 16.30 uur.