20 september 2022

Workshop: ‘Zakendoen in de VS: kansen en valkuilen’

REGELGEVING

Wanneer

30 november

Locatie

NLdigital

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

Gratis

De Verenigde Staten oefenen een grote aantrekkingskracht uit op ondernemers, onder andere vanwege de grote markt en de bekendheid met de taal en de cultuur. Maar vanuit juridisch oogpunt verschilt het Amerikaanse rechtssysteem aanzienlijk met dat van het Nederlandse en Europese continentale systeem. Waar krijg je als ondernemer mee te maken en wat zijn veel voorkomende valkuilen? En welk risico loop je als Nederlandse ICT-onderneming als er iets mis gaat met een opdracht of bij een klant in de VS? We organiseren op woensdag 30 november van 15.30 – 17.30 uur een workshop, waarin deze onderwerpen aan de orde komen.

Het doel van de workshop is om jou als ICT-ondernemer een juridisch kader te geven waarbinnen zaken in de Verenigde Staten worden gedaan. Hierdoor kun je een betere inschatting van de werkelijke risico’s maken, waaraan je eventueel je commerciële strategie kunt aanpassen. De workshop wordt gegeven door advocaat mr. Carl M.R. van der Zandt en Jacob Willemsen, oprichter van TABS Inc. Zij hebben veel ervaring met het adviseren van bedrijven over zakendoen in de VS. Carl op het juridische vlak en Jacob met de praktische aspecten, zoals de financiële administratieve zaken om bedrijven te ontzien.

We sluiten de workshop af met een netwerkborrel en een bezoek aan onze pop-up tentoonstelling: 100 jaar efficiency.

Sprekers

Mr. Carl M.R. van der Zandt is advocaat in New York en gespecialiseerd in zakelijke transacties, zakelijke aangelegenheden en geschillen in de Amerikaanse markt. Hij assisteerde meer dan 300 Europese bedrijven met zakelijke belangen in de Verenigde Staten (van start-ups tot beursgenoteerde bedrijven). Sinds mei 2020 is hij partner van het advocatenkantoor Wuersch & Gering LLP in New York en werkt met bedrijven in alle aspecten van hun zakelijke leven, inclusief oprichting en dagelijkse zaken, kapitaalwerving en herstructurering, fusies en overnames en andere strategische transacties.

Jacob Willemsen is oprichter van TABS Inc. en gespecialiseerd in het faciliteren van Europese bedrijven die in de VS starten of uitbreiden. Jacob begeleidt bedrijven bij de oprichting, maar doet ook financieel administratieve zaken voor zo’n 350 Nederlandse bedrijven. Zo kunnen bedrijven succesvol de Amerikaanse markt betreden en zich concentreren op de groei van hun bedrijf. TABS Inc. heeft een team van dertig medewerkers in New York, Houston en Orlando. Daarnaast zit er vertegenwoordiging in Nederland, Spanje, en Portugal.

Doelgroep

Deze workshop is bestemd voor directeuren, salesmanagers, projectmanagers en accountmanagers van ICT-leveranciers. Heb je interesse en wil je meer weten over dit onderwerp? Meld je dan aan!