11 juli 2019

Workshop ‘Doing Business in U.S.: Maximizing Opportunities, Minimizing Risks’

HELPDESK JURIDISCH

Wanneer

1 oktober

Locatie

Nederland ICT

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

Gratis voor leden. Niet-leden betalen €350,-

Nederland ICT (vanaf 1 oktober NLdigital) organiseert op dinsdag 1 oktober 2019 de workshop ‘Doing Business in U.S.: Maximizing Opportunities, Minimizing Risks’. De Verenigde Staten oefenen een grote aantrekkingskracht uit op ondernemers, onder andere vanwege de grote markt en de bekendheid met de taal en de cultuur. Vanuit juridisch oogpunt verschilt het Amerikaanse rechtssysteem aanzienlijk met dat van het Nederlandse en Europese continentale systeem. Waar krijg je als ondernemer mee te maken? Wat zijn veel voorkomende valkuilen? Welk risico loop je als Nederlandse ICT onderneming als er iets mis gaat met een opdracht of bij een klant in de V.S.? Deze en andere veel voorkomende vragen komen aan de orde in de workshop.

Het doel van de workshop is om ICT-ondernemers een juridisch kader te geven waarbinnen zaken in de Verenigde Staten worden gedaan. Daardoor kan een betere inschatting van de werkelijke risico’s worden gemaakt, aan de hand waarvan de commerciële strategie en praktijk eventueel kan worden aangepast. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn tot het stellen van vragen en praktijksituaties aan de orde te stellen. Heb je een specifieke vraag, laat ons dit dan weten (uiterlijk 24 september), zodat de spreker hier op in kan gaan.

Programma

14.00 uur Welkom
14.15 uur Inleiding
14.30 uur Het Amerikaanse rechtssysteem vanuit Nederlands Perspectief
15.00 uur Wettelijke en contractuele aansprakelijkheden
15.30 uur Pauze
15.45 uur Bijzondere risico’s voor ICT-bedrijven
16.15 uur Bespreking Amerikaanse contractsbepalingen
16.45 uur Vragen en afronding
17.30 uur Einde

Spreker

De workshop wordt gegeven door mr. Carl M.R. van der Zandt, advocaat te New York en partner bij het advocatenkantoor Hand Baldachin & Associates LLP. Mr. Van der Zandt is voormalig Nederlands advocaat en sinds 2001 werkzaam in New York. Als Amerikaans advocaat heeft hij meer dan 300 Nederlandse bedrijven geadviseerd over de juridische aspecten van het zaken doen in de Verenigde Staten en heeft hij meer dan 150 corporations opgericht voor Nederlandse en andere Europese bedrijven. Van der Zandt heeft tientallen Amerikaanse juridische procedures gevoerd, zowel in ‘state’ als in ‘federal court’ en is docent aan de hoog aangeschreven Amerikaanse universiteit Fordham Law School.

Doelgroep

Deze workshop is bestemd voor directeuren, salesmanagers, projectmanagers en accountmanagers van ICT-leveranciers.

Datum en locatie

Je bent van harte welkom op dinsdag 1 oktober om 14.00 uur bij Nederland ICT in Breukelen.

Aanmelden

Per bedrijf kunnen max. twee personen deelnemen. Je kunt je aanmelden via de button op deze pagina.

Wanneer

13 november

Locatie

Kosten