19 december 2019

Workshop Avg voor gevorderden; word een Data Pro(f)

HELPDESK JURIDISCH

Wanneer

13 februari

Locatie

NLdigital

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

Gratis voor leden, niet-leden betalen €350,- p.p. excl. btw

De Avg is inmiddels breed geïmplementeerd. Maar er blijven updates en wijzigingen komen. Juist nu komen vragen over hoe bepaalde Avg-regels in de praktijk worden ingekleurd en gehandhaafd. Je hoort de actualiteiten op de verwerkersovereenkomst, boetes en overtredingen en onze juristen verduidelijken de toepassing van de regels in de praktijk.

Tijdens de workshop krijg je uitleg over wat er volgens de Avg in een verwerkersovereenkomst moet staan. Daarnaast leggen de juristen uit hoe de standaard verwerkersovereenkomst van NLdigital in elkaar steekt. Die standaard verwerkersovereenkomst bestaat uit twee delen: het data pro statement en de standaardclausules voor verwerkers. Wij laten zien hoe NLdigital je via de nieuwe Avg-dienstverlening, Data Pro, verder kan helpen met al je Avg-vragen.

Voorbereiding

Deelnemers kunnen zich op de workshop voorbereiden door het Data Pro Statement en de Standaardclausules voor verwerkingen (de verwerkersovereenkomst) te lezen. Voorafgaand aan de workshop kunnen er vragen worden ingediend, bijvoorbeeld over verwerkersovereenkomsten die je van klanten hebt ontvangen. Verder het verzoek om ter voorbereiding van deze workshop dit self-assessment te doen en de Helpdesk Avg pagina op onze website door te nemen.

Na een algemene toelichting door de juristen, gaan jullie zelf aan de slag in kleine groepjes om oplossingen te formuleren voor knelpunten en te leren hoe de verwerkersovereenkomst van NLdigital het beste ingevuld en gebruikt kan worden. Word een Data Pro(f)!

Programma

13.00 uur Welkom
13.15 uur Introductie Avg en verwerkersovereenkomst
14.00 uur Werken in groepjes aan onderdeel verwerkersovereenkomst
15.00 uur Pauze
15.15 uur Uitwisseling uitkomsten groepjes
15.45 uur Afronding en borrel

Voor wie?

Deze workshop is bestemd voor iedereen die binnen zijn ICT-organisatie te maken krijgt met privacy en vragen over de Avg. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Dit is een workshop voor gevorderden, dus basiskennis van en over de Avg is een vereiste.

Waar en wanneer?

De workshop vindt plaats op donderdag 13 februari 2020 bij NLdigital, De Corridor 5 in Breukelen, van 13.00 uur – 15.45 uur, met aansluitend een netwerkborrel.

De workshop is gratis toegankelijk voor leden. Niet-leden betalen €350,- (excl. btw). Je kunt je aanmelden voor de workshop via de inschrijfbutton op deze pagina.

Let op: enkele dagen voorafgaand aan de workshop krijg je de benodigde documenten toegestuurd. Bij afmelding wordt er een factuur gestuurd (aan niet-leden) voor de standaard verwerkersovereenkomst die we toesturen a €85,- excl. btw.