15 januari 2019

Workshop ‘Aanbesteden voor gevorderden, lessons learned’

HELPDESK JURIDISCH

Wanneer

21 februari

Locatie

Nederland ICT

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

Gratis voor leden, niet-leden betalen €350,- excl. btw

De Aanbestedingswet biedt meer kansen om opdrachten te verwerven bij kleinere overheden dan je hoogstwaarschijnlijk zelf voor mogelijk houdt. Maar hoe benut je die kansen als bedrijf en voorkom je de valkuilen? Iedereen die met een aanbesteding te maken heeft of heeft gehad, is tegen vraagstukken en problemen aangelopen.

In een verdiepingsworkshop op donderdag 21 februari 2019 Aanbesteden voor gevorderden gaan Karelijne van Kampen, advocaat Europees en Nationaal aanbestedingsrecht, en Taco Huizinga, advocaat o.a. contractrecht, in op deze lessons learned. De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen:

  1. Korte herhaling van belangrijkste tips van de workshop aanbesteden voor beginners;
  2. Bij welke geschiktheidseisen en selectiecriteria moet een belletje gaan rinkelen in de zin dat inschrijver daarover een vraag moet stellen bij de Nota van Inlichtingen?
    Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de algemene voorwaarden (waarbij de algemene voorwaarden van Nederland ICT worden afgezet tegen de ARBIT-voorwaarden).
  3. Waar moet je op letten bij het lezen van de selectiecriteria en gunningscriteria; wat vraagt de aanbestedende dienst nu eigenlijk, wat vindt de aanbestedende dienst het belangrijkste?;
  4. Hoe zorg je ervoor dat je inschrijving voldoet aan hetgeen de aanbestedende dienst vraagt (welke sleutelwoorden moeten in een inschrijving terugkomen, waar steek je gezien de selectie- en gunningscriteria de meeste energie in?);
  5. Wanneer dien je een klacht in bij de Commissie van Aanbestedingsrecht Experts of maak je een kort geding aanhangig bij de Voorzieningenrechter en wat bereik je ermee?

Deze onderwerpen zullen worden besproken aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk, zodat je de tips na afloop ook daadwerkelijk kunt gebruiken bij het opstellen van je inschrijving. Vanzelfsprekend is er ook ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Programma

13.30 uur Aanvang en introductieronde (verwachtingen ophalen)
14.00 uur Presentatie spreker
14.50 uur Korte pauze
15.00 uur Vervolg
15.50 uur Korte pauze
16.00 uur Afronding, discussie en vragen
16.45 uur Netwerkborrel tot 17.30 u.

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor professionals bij ICT-leveranciers die te maken hebben (gehad) met aanbestedingen. Het is niet persé noodzakelijk om de workshop ‘Aanbesteden en mkb’ gevolgd te hebben. Dit is géén basisworkshop, dus voorkennis van aanbestedingen is noodzakelijk voor deelname.

Datum en locatie

De workshop vindt plaats op donderdag 21 februari 2019 bij Nederland ICT, De Corridor 5 te Breukelen van 13.30 tot 17.15 uur, met aansluitend een netwerkborrel.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de oranje button op deze pagina. De workshop is gratis voor leden. Niet-leden betalen €350,- excl. btw.