20 januari 2022

Webinar ‘Dream Developer lost tekort aan software developers op’

ARBEIDSMARKT, ONDERWIJS

Wanneer

21 februari

Locatie

13.30 - 15.00 uur

Kosten

Gratis

Ben je op zoek naar een afgestudeerde software developer (mbo niveau 4) die vanaf dag één productief is? Of heb je een IT’er in dienst die wil groeien in het vak? Maak dan kennis met het traineeprogramma ‘Dream Developer’. We vertellen je er alles over tijdens een interactieve webinar op maandag 21 februari van 13.30-15.00. Tijdens het webinar vertellen collega-bedrijven over hun ervaringen met dit programma. 

Wat is Dream Developer?

Dream Developer is een traineeprogramma van stichting CITA (Cloud IT Academy), opgericht door verschillende IT-brancheverenigingen en ondersteund door NLdigital. Het traineeprogramma is ontwikkeld om jonge software developers een uitdagende parttime baan te bieden bij een werkgever die hen de kans biedt zichzelf te ontwikkelen op hbo-niveau. In september a.s. starten we voor het tweede jaar met het programma Dream Developer. Doet jouw bedrijf dan ook mee?

Hoe werkt het?

CITA werft en selecteert afgestudeerde mbo’ers (niveau 4 IT) die passen bij je bedrijf. Hiervoor heeft de stichting contact met vrijwel alle mbo-opleidingen in Nederland. Is de ideale match gevonden? Dan gaat je nieuwe medewerker drie dagen per week aan de slag in je bedrijf (baan met salaris en vierjarig contract). Twee dagen in de week volgt die dan de duale hbo-opleiding Software Development van Hogeschool Utrecht. Een praktijkgerichte opleiding, waardoor ze veel opdrachten uitvoeren op de werkvloer. De ervaring leert dat deze trainees een groot doorzettingsvermogen hebben, snel leren en de loyale medewerkers van nu en de toekomst zijn.

Meer informatie over CITA vind je hier.

Over het webinar

Jelmer Schreuder, adviseur public affairs van NLdigital en bestuurslid van CITA, begeleidt het webinar. Hij gaat in gesprek met Marc Reinders van Pinkweb, Bianca Buurman van Mprise, Marcel Duijvestijn van Blue10 (ook bestuurslid CITA) en Marcel Schilders (directeur CITA).