26 september 2023

WORDT VERPLAATST: Open source software bij de overheid: kans of bedreiging?

SAMENWERKING MET DE OVERHEID

Wanneer

30 oktober

Locatie

NLdigital

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

Gratis, exclusief voor leden

De overheid heeft de ambitie uitgesproken om open source bij de overheid in de praktijk te brengen. Boris van Hoytema, kwartiermaker OSPO (Open Source Program Officer) bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties licht deze motivatie toe en gaat met de markt in gesprek.

Pilots

De OSPO maakt afspraken met de diverse onderdelen van het ministerie van BZK over het uitvoeren van pilots rondom open source of het open source maken van bestaande applicaties. Het ministerie wil kennis en ervaring opdoen voor de omschakeling naar open source werken. Wat zijn hiervan de gevolgen voor de softwaremarkt?

Boris van Hoytema gaat graag in gesprek met softwareleveranciers over deze aanpak. Onderwerpen als afhankelijkheid, autonomie en soevereiniteit vragen om een nieuwe aanpak, waarbij thema’s als openheid, transparantie en samenwerking centraal staan.

Doelgroep

Ben jij een softwareleveracier die samenwerkt met de overheid of ben je hierin geïnteresseerd? Meld je aan en discussieer mee op maandag 30 oktober a.s. in ons clubhuis in Breukelen van 15.00 – 17.00 uur.

Deze bijeenkomst is exclusief voor leden van NLdigital.