18 januari 2021

Online bijeenkomst HR-commissie

HRM

Wanneer

1 februari

Locatie

Online via Teams

Kosten

De HR-commissie is een nieuw initiatief van NLdigital en ontstaan vanuit de behoefte van onze leden. Deze commissie bestaat uit een vaste groep HR-professionals (adviseurs, managers, directeuren), die vier per jaar met elkaar het gesprek aan gaan over actuele en/of complexe HR-thema’s en op die manier gemakkelijk informatie en praktijkervaringen kunnen delen. Afhankelijk van het thema en de behoefte nodigen we een externe spreker uit.

De online bijeenkomst van de HR-commissie is op maandag 1 februari van 14.30 – 16.00 uur via MS Teams.

Programma

  • Resultaten onderhandelingen ICK-cao door Roswitha Schoonderwoerd
    Op 14 december 2020 hebben de NLdigital Werkgeversvereniging, FNV, De Unie en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat bereikt over de cao 2021 voor de ICK-branche. Roswitha Schoonderwoerd, lid van de werkgeversdelegatie, presenteert de afspraken die gemaakt zijn met de vakbonden.
  • Eerste hulp bij thuiswerken door Esther Graaff-Visser
    Esther Graaff-Visser is Register Ergonoom bij ArboNed. Zij adviseert bedrijven en hun werknemers over de fysieke (over)belasting waar werknemers mee te maken krijgen bij het uitoefenen van hun werkzaamheden, dit kan gaan over kantoor(thuis)werkplekken, maar ook over bijvoorbeeld productieomgevingen. Tijdens de sessie vertelt Esther ons wat er komt kijken bij het inrichten van een ergonomisch goede thuiswerkplek. Welke zorgplicht je hebt als werkgever en hoe je duidelijke afspraken met werknemers kunt maken. Verder deelt zij tips voor omgaan met de (mentale) uitdagingen van thuiswerken.
  • Breakout
    In een korte tijd is de HR-commissie gegroeid tot een grote, diverse groep. Omdat de behoefte er is om in kleine groepjes van gedachten te wisselen, bieden we in het laatste half uur de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. We zullen hiervoor Breakout ‘rooms’ inrichten.

Doelgroep

Deelnemers van de HR-commissie zijn werkzaam bij lidbedrijven van NLdigital en hebben als HR-professional een strategische rol binnen de organisatie waarin zij werkzaam zijn.

Meer informatie

Heb je vragen over deze commissie of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Minoe de Bruin, zij is coördinator van de ledennetwerken van NLdigital.

Ben je een HR-professional in een strategische rol en werk je bij een lidbedrijf van NLdigital? Meld je dan aan voor deze commissie en praat mee!