6 juni 2019

Masterclass ‘Aan de slag met de Arbowet’

Wanneer

2 juli

Locatie

Nederland ICT

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

€175,- ex btw voor lidbedrijven, €350,- ex btw voor niet-lidbedrijven.

De Arbowet, niet het onderwerp waar jij als ondernemer de meeste energie van krijgt, maar helaas kan je als ondernemer wel enorm in de problemen komen als je er niet aan voldoet. Ook als klein kantoor met misschien (maar) tien of twintig collega’s. Stel dat er een ongeluk gebeurt en het wordt een verzekeringskwestie dan sta je zonder kennis op dit onderwerp gelijk met 1-0 achter. Tegelijkertijd kan je als ondernemer je niet overal druk om maken, daarom ben je niet gaan ondernemen. Voor jou is het dus zaak om goed te kunnen afwegen hoe je nou op een praktische manier zorgt dat je alles op orde hebt.

Daarom organiseert Nederland ICT op dinsdag 2 juli de Masterclass ‘Aan de slag met de Arbowet’. In één dagdeel maak je een praktische to-do-list om binnen je organisatie aan de slag te gaan met de Arbowet.

Marcel Balm, adviseur van AWVN, loodst je door de materie en geeft antwoord op de volgende vragen: Wat zijn de risico’s? Hoe inventariseer je? Hoe evalueer je? Hoe voer je de RI&E uit? Hoe maak je een Plan van Aanpak (dit is een wettelijk verplicht onderdeel van de RI&E). Hoe volg je het Plan van Aanpak eenvoudig op? Welke gratis RIE-instrumenten zijn beschikbaar op internet.

Aan het einde van deze middag heb je inzicht in de Arbowet en de arbowettelijke verplichtingen van de werkgever en de werknemers en in het nut en de noodzaak van de RI&E (Risicoinventarisatie en – evaluatie). Ook heb je meer grip op de materie en kun je met je eigen to-do-list praktisch aan de slag.

Doelgroep

Deze masterclass richt zich op ondernemers en medewerkers binnen (startende) mkb ICT-ondernemingen die zich binnen de organisatie bezighouden met de Arbo.

Programma

13.30 uur Ontvangst
14.00 uur Start programma: aanleiding, doel, programma, voorstelronde.
Korte inventarisatie leerbehoefte, wat zijn de verwachtingen van de masterclass?
14.15 uur Wat is de huidige situatie? Jubel- en klaagmuur
14.35 uur Interactieve presentatie over gezond en veilig werken en de Arbowet
15.15 uur Pauze
15.30 uur Zelf aan de slag met een gratis RI&E-instrument op internet
16.45 uur Procesevaluatie
17.00 uur Afronding en borrel

Kosten

De kosten voor deze masterclass zijn voor lidbedrijven € 175,- per deelnemer en voor niet-lidbedrijven € 350,- (ex btw).
Mocht je als niet-lid binnen twee maanden na afloop van de masterclass besluiten het lidmaatschap met Nederland ICT aan te gaan, dan crediteren wij € 175,00 voor de masterclass.

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent deze masterclass contact op met Wilianne van Rijnsbergen.