4 augustus 2022

Lunchwebinar: Digitale toegankelijkheid en nieuwe wetgeving

DIVERSITEIT EN INCLUSIE
Digitale Toegankelijkheid

Wanneer

15 september

Locatie

Online

12.00 - 13.00 uur

Kosten

Gratis, exclusief voor leden van NLdigital

Vanaf 2025 zijn Nederlandse bedrijven verplicht om een digitaal toegankelijke website, webwinkel of app te hebben. Dat betekent ook dat softwareleveranciers, webbouwers en andere IT-partijen een toenemende vraag naar toegankelijke producten zullen zien. Wat is digitale toegankelijkheid en hoe kun je dit verbeteren? En wat betekent de aankomende wetgeving voor jouw bedrijf? Kom naar het webinar op 15 september!

Voordelen digitale toegankelijkheid

Zo’n 20% van de Nederlanders heeft moeite met het gebruiken van websites en apps. Dat zijn vooral blinden, slechtzienden en mensen met dyslexie. We vinden dat iedereen in Nederland mee moet kunnen doen in de digitale wereld. Daarom organiseert NLdigital  samen met VNO-NCW/MKB-Nederland en Accessibility een informatieve lunchwebinar over het effect van digitale toegankelijkheid op jouw bedrijf.

Sprekers

Hoofdspreker is Twan Emonts-Schumer van Accessibility. Introductie/moderatie: Yeni Joseph, NLdigital en Iris Schuitemaker van VNO-NCW/MKB-Nederland.

Doelgroep

Dit webinar is bedoeld voor softwareleveranciers, webbouwers en hostingspartijen (leden van NLdigital).

Enquête

Met een korte enquête brengen we de informatiebehoefte van onze leden in kaart, zodat we gericht het juiste advies kunnen geven. Wil je bij aanmelding deze enquête invullen voor vrijdag 9 september? Onder de invullers verloten we een aantal QuickScans, waarbij een professional van Stichting Accessibility jouw website op toegankelijkheid zal onderzoeken en concreet advies geeft over het verbeteren ervan.

Moet ik me nu al voorbereiden op de nieuwe Europese regels?

Vanaf 2025 gaat de European Accesibility Act (Europese toegankelijkheidswet) formeel in. Je hebt als ondernemer dus tot die tijd om je webshop of website digitaal toegankelijk te maken, of je klanten daarbij te helpen. Toch raden we je aan om niet te lang te wachten. Als je toegankelijkheid namelijk nu al meeneemt in gepland onderhoud of nieuwe producten, kun je tijd en kosten besparen.