11 november 2019

Kennissessie ‘Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress’

Wanneer

9 december

Locatie

ArboNed

Radarweg 60

Amsterdam

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden

Een gezonde werkdruk hoeft helemaal niet erg te zijn. Dit kun je als werkgever ook niet altijd voorkomen. Maar wat als een gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress? En dit zelfs leidt tot verzuim? Welke rol speelt leefstijl hierin en wat kun jíj hier als werkgever aan doen? Onze mantelpartner ArboNed organiseert op meerdere locaties een interactieve kennissessie: ‘Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress’.

Data en locaties

9 december vindt de kennissessie plaats bij ArboNed in Amsterdam. Komt deze datum niet uit? Ze organiseren de sessie meerdere keren in november/december op verschillende locaties in het land. Bekijk hier de verschillende data en locaties.

Praktische tips en handige hulpmiddelen

Hoe herken je signalen van ongezonde werkstress, hoe ga je het gesprek aan met je medewerker over een gezonde balans en hoe stimuleer je fysiek en mentaal herstel op het werk? In deze interactieve sessie onder leiding van een arbeids- en organisatiedeskundige licht ArboNed de theorie toe aan de hand voorbeelden uit de praktijk. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen en ga je aan de slag met korte praktische oefeningen.

Feitjes:

  • 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd
  • Een werknemer met psychische klachten is gemiddeld 226 dagen uit de roulatie, bij een burn-out loopt dit gemiddelde zelfs op naar 294 dagen.
  • Een dag verzuim kost gemiddeld € 250.

Liever het online webinar kijken?

Lukt het je niet om deze sessie te bezoeken, maar ben je wel geïnteresseerd in dit thema? ArboNed biedt ook de mogelijkheid live vanuit huis of werkplek de webinar te volgen op donderdag 28 november 2019 van 12.00 tot 12.30 uur. Terugkijken van de webinar op een ander moment is ook mogelijk. Het voordeel van het live webinar is dat je via chat direct vragen kunt stellen aan de experts. Je kunt je hier aanmelden voor de webinar.

Test je eigen werkstress

Benieuwd hoe het met je eigen werkstress staat? Doe dan de korte werkstress-test van ArboNed.