28 november 2019

Informatiesessie duale opleiding Software Development

Wanneer

18 december

Locatie

NLdigital

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

Gratis voor leden

Is jouw organisatie op zoek naar Software Developers die direct aan het werk gaan? Kom dan op 18 december naar NLdigital. Samen met Cloud IT Academy slaan wij namelijk onze handen ineen om het tekort aan IT-talent op te lossen. Dit doen we door een duale opleiding voor Software Development te gaan ontwikkelen, waar jouw organisatie deel van kan uitmaken. 

We horen doorlopend van onze leden dat ze moeite hebben om medewerkers te vinden en dat dit hun grootste groeiremmer is. De tekorten in onze sector zijn inmiddels gigantisch en worden steeds groter. We horen zelfs verhalen van recruiters die een medewerker vorig jaar binnen brachten en diezelfde persoon dit jaar voor een andere klant benaderen. Wij zochten naar een praktische oplossing die onze leden direct kan ontzorgen en vonden die bij Stichting Cloud IT Academy (CITA). De stichting ontwikkelde een succesvol studeren/werken programma in samenwerking met Hogeschool Utrecht voor Cloud Engineers.

 

Daarom wil jij deelnemen:

NLdigital is enthousiast over dit concept en heeft CITA gevraagd om hun aanbod uit te breiden met een duale opleiding voor Software Development, waar jij met jouw organisatie deel van kunt uitmaken. De voordelen:

 1. Wij zorgen voor een groot aanbod afgestudeerd MBO 4 IT-talent, dat op HBO-niveau bij jouw bedrijf aan de slag kan.
 2. Begeleiders vanuit jouw bedrijf worden ondersteund met expertmeetings over het binden en boeien van young professionals.
 3. Als deelnemende werkgever heb je inhoudelijke inbreng in de meest praktijkgerichte duale HBO-opleiding van Nederland.

Wil jij nieuwe werknemers aan je binden?

Laat je informeren en inspireren tijdens de infosessieen hoor hoe de opleiding jou kan helpen aan IT-talenten. Meld je dan snel aan! Het aantal plekken is beperkt.

Aanmelden

Programma

16.00 uur Inloop met koffie
16.15 uur Opening
Jelmer Schreuder, NLdigital
16.30 uur Voorstellen Stichting Cloud IT Academy
Voorzitter Frans ter Borg (Quanza) & bestuurslid Ludo Baauw (Intermax)
16.50 uur Aanpak duale opleiding Software Development
Directeur Marcel Schilders
17.20 uur Informatie opleiding Software Development
Anita Bosman (directeur Institute for ICT) & Serge Wallagh (opleidingsmanager duaal) van Hogeschool Utrecht
17.50 uur Afsluiting met gelegenheid tot vragen stellen
18.00 – 19.00 uur Borrel

 

Info over de opleiding

Tijdens de infosessie geven we je alle laatste informatie over de opleiding. We kunnen ons voorstellen dat je graag nu al wat meer achtergrondinformatie wilt.

Het succes is bewezen:

 • CITA ontwikkelde eerder al een succesvol studeren/werken programma in samenwerking met Hogeschool Utrecht, toen voor Cloud Engineers.
 • In 2018 en 2019 koos ruim 100 jong IT-talent voor de combinatie van werken en studeren.
 • Afgestudeerde studenten op MBO 4 niveau gingen direct aan de slag bij een bedrijf (drie dagen per week) en verdiepten tegelijkertijd hun kennis via een duale HBO-opleiding (twee dagen per week)van Hogeschool Utrecht.
 • De ervaring leert dat zij vanaf dag één facturabel zijn. Studenten voelen zich sterk verbonden met het bedrijf en groeien uit tot de excellente medewerker van de toekomst.

Praktische zaken:

 • Je hebt de visie om jongeren op te leiden tot IT-talent van de toekomst.
 • Alleen de opleiding zit aan de Hogeschool Utrecht, CITA werkt met bedrijven uit het hele land.
 • Er is één aanspreekpunt voor de student die hen begeleidt op de werkvloer en deelneemt aan expertmeetings van CITA.
 • De afgestudeerde MBO-er is een echte medewerker en krijgt een vierjarig starters-contract voor drie dagen werken per week en een salaris.
 • Wanneer de student minimaal 50 studiepunten behaalt, vergoed je zijn studiekosten.
 • CITA berekent een eenmalige entree fee per bedrijf en een jaarlijkse bijdrage per student. Deze kosten kunnen grotendeels worden verrekend met de subsidie praktijkleren. Leden van NLdigital krijgen korting op deze fee.

Meer weten?

Wil je meer informatie over Stichting Cloud IT Academy? Neem dan contact op met directeur Marcel Schilders: marcel@jobinthecloud.nl, 085 – 0470624.

Wil je meer weten over de rol van NLdigital bij deze opleiding of over de informatiesessie? Neem dan contact op met Jelmer Schreuder, 0348 – 49 36 36.

 

Of meld je meteen aan!