21 juli 2023

Groeipijn in business: Diversiteit & Inclusie

DIVERSITEIT EN INCLUSIE

Wanneer

13 september

Locatie

Buitenplaats Slangevegt

Straatweg 40

Breukelen

Kosten

Event is vol - je kunt je helaas niet meer aanmelden

Met een selecte groep beslissers uit de digitale sector gaan we in gesprek over diversiteit & inclusie in hun bedrijf. Dit doen we onder leiding van Joris Luyendijk, journalist, schrijver en antropoloog.

Waarom deze sessie

Dit jaar daalde het percentage vrouwen in de IT van 21 naar 19%. Nederland scoort hiermee drie procent onder het Europese gemiddelde. Dit blijkt uit de ‘Dutch D&I in Digital’ Benchmark 2023, waar NLdigital een van de initiators van is. We doen het op het gebied van Diversiteit en Inclusie – ook als je kijkt naar meer factoren dan alleen gender – als ICT-sector niet goed, en als Nederland ook niet.

Als managing director weet jij echter hoe weerbarstig de praktijk is. Je bent niet onwelwillend maar de klant vraagt iets anders. Je wilt wel divers talent onboarden, maar dat kost tijd en je hebt daar de mensen niet voor. Je wilt wel anders werven, maar nog niet iedereen van het managementteam is overtuigd van het nut en de noodzaak. Zo verzand je al snel in een operationele werkelijkheid. Hoe houd je die marathon vol en welke vuist kunnen we hierin als collectief maken?

We nodigen je uit om samen met ons in gesprek te gaan met Joris Luyendijk naar aanleiding van zijn boek ‘De zeven vinkjes’. In dit boek beschrijft hij zeven type privileges die je kans op succes in Nederland bepalen. Zelden werd een boek in één week online zo gevierd én bekritiseerd als dat van Luyendijk. Als ‘zeven vinker’ kan Luyendijk ons paradoxaal genoeg als geen ander een spiegel voorhouden.