2 maart 2020

Gebruikersworkshop: de nieuwe NLdigital Voorwaarden uitgelegd

Wanneer

24 maart

Locatie

ONLINE WORKSHOP

Kosten

Gratis voor leden, niet-leden betalen €350,- excl. btw

Het is zover: NLdigital gaat eind maart 2020 nieuwe algemene voorwaarden voor ICT-bedrijven op de markt brengen: de NLdigital Voorwaarden. Deze vervangen de veelgebruikte Nederland ICT voorwaarden uit 2014. LET OP: op dit moment zijn de NLdigital Voorwaarden nog niet te downloaden! Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus zal deze bijeenkomst online plaatsvinden. Meer informatie volgt.

De standaard in de markt op het gebied van algemene voorwaarden is volledig up-to-date met de laatste wet- en regelgeving, en is getoetst onder lidbedrijven. Zo zijn de SaaS-clausules uitgebreid, is er meer aandacht voor agile en zijn belangrijke clausules met betrekking tot de Avg opgenomen.

Maar wat staat er nou precies in de voorwaarden? Hoe worden ICT-leveranciers ermee geholpen? Welke juridische valkuilen worden voorkomen? Wat is er veranderd ten opzichte van de vorige voorwaarden, en heb je nog een verwerkersovereenkomst nodig? We leggen het je graag uit tijdens de gebruikersworkshop. Je bent van harte welkom op dinsdag 24 maart 2020 op de Corridor 5 in Breukelen om 13.00 uur.

Programma

Tijdens de workshop geven we praktische tips en informatie over de inhoud van de NLdigital Voorwaarden. Door praktijkvoorbeelden en vragen aan de aanwezigen worden de juridische valkuilen bij het omgaan met algemene voorwaarden en het sluiten van contracten inzichtelijk gemaakt.

13.00 uur Welkom
13.15 uur Wat staat er in de NLdigital Voorwaarden?
14.30 uur Pauze
14.45 uur De spelregels: Hoe gebruik je algemene voorwaarden?
15.00 uur Overgaan op nieuwe voorwaarden: een plan van aanpak
15.30 uur Vragen en discussie
16.00 uur Afronding en borrel

Doelgroep

Deze workshop is bestemd voor de gebruikers van de NLdigital Voorwaarden. Dat zijn in veel gevallen de directeuren, sales managers, projectmanagers of accountmanagers van ICT-leveranciers.
Ben je een jurist? Dan is onze Juridische workshop over de nieuwe NLdigital Voorwaarden waarschijnlijk passender. Schrijf je hier in voor deze workshop.

Aanmelden voor de workshop

Helaas is deze workshop vol. Er zijn wel andere data beschikbaar waarop de workshop wordt gegeven. Klik hier voor de eerstvolgende workshop op donderdag 9 april

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ellen Klomp, tel. 0348 – 49 36 36 of e-mail.

Waarom heb je algemene voorwaarden nodig?

Als ICT-leverancier is het belangrijk om goede afspraken te maken met opdrachtgevers. Algemene voorwaarden vormen de juridische basis daarvan. Om te voorkomen dat bedrijven bij het opstellen van de afspraken met hun klanten telkens opnieuw het wiel moeten uitvinden, biedt NLdigital standaard algemene voorwaarden aan: een verzameling aan spelregels die helpt met het verdelen van verantwoordelijkheden en risico’s. Je kunt de NLdigital Voorwaarden gebruiken in de relatie met zakelijke afnemers van je producten en diensten.

NLdigital Voorwaarden los bestellen

Wil je je niet aanmelden voor een workshop, maar wil je wel de NLdigital Voorwaarden ontvangen? Dat kan natuurlijk ook. We lanceren in maart een Nederlandse en Engelse versie, beide voorzien van een handleiding. Daarin beschrijven we onder andere hoe jij ze in gebruik kunt nemen en hoe je over kunt stappen vanaf een andere set algemene voorwaarden.

  • Ben je lid? Dan kun je de NLdigital Voorwaarden, zodra ze er zijn (LET OP: Dat is nu nog niet) gratis downloaden in de ledenportal. Zodra we de nieuwe voorwaarden lanceren, berichten we onze leden hierover. Momenteel kun je nog de Nederland ICT Voorwaarden downloaden.
  • Ben je geen lid? Dan kun je de NLdigital Voorwaarden binnenkort tegen betaling bestellen op onze website. De reguliere kosten zijn €125. In maart kun je gebruik maken van de lanceringskorting, en kosten de voorwaarden slechts €100.