5 maart 2020

Gebruikersworkshop: de nieuwe NLdigital Voorwaarden uitgelegd

Wanneer

16 april

Locatie

Webinar

Kosten

Gratis voor leden, niet-leden betalen €125,- excl. btw (excl. voorwaarden)

Het is zover: we hebben nieuwe algemene voorwaarden voor ICT-bedrijven op de markt gebracht: de NLdigital Voorwaarden. Deze vervangen de veelgebruikte Nederland ICT voorwaarden uit 2014.

De standaard in de markt op het gebied van algemene voorwaarden is volledig up-to-date met de laatste wet- en regelgeving, en is getoetst onder lidbedrijven. Zo zijn de SaaS-clausules uitgebreid, is er meer aandacht voor agile en zijn belangrijke clausules met betrekking tot de Avg opgenomen.

Maar wat staat er nou precies in de voorwaarden? Hoe worden ICT-leveranciers ermee geholpen? Welke juridische valkuilen worden voorkomen? Wat is er veranderd ten opzichte van de vorige voorwaarden, en heb je nog een verwerkersovereenkomst nodig? We leggen het je graag uit tijdens een gebruikerswebinar. Deze webinar zal plaatsvinden op donderdag 16 april 2020 van 13.30 – 15.45 uur met aansluitend nog een half uur de mogelijkheid voor het stellen van vragen via een privéchat met de juristen. Na aanmelding ontvang je een link waar je kunt deelnemen. Komt deze datum je niet uit? Op dinsdag 12 mei wordt dezelfde webinar georganiseerd.

Programma

Tijdens de webinar geven we praktische tips en informatie over de inhoud van de NLdigital Voorwaarden. Door praktijkvoorbeelden en vragen aan de aanwezigen worden de juridische valkuilen bij het omgaan met algemene voorwaarden en het sluiten van contracten inzichtelijk gemaakt.

13.30 uur Welkom en spelregels webinar
13.35 uur Wat staat er in de NLdigital Voorwaarden?
14.45 uur Pauze
15.00 uur De spelregels: Hoe gebruik je algemene voorwaarden?
15.15 uur Overgaan op nieuwe voorwaarden: een plan van aanpak
15.45 uur Chat met juristen voor individuele vragen
16.15 uur Einde

Doelgroep

Deze webinar is bestemd voor de gebruikers van de NLdigital Voorwaarden. Dat zijn in veel gevallen de directeuren, sales managers, projectmanagers of accountmanagers van ICT-leveranciers.

Aanmelden voor de webinar

Aanmelden kan eenvoudig via de button bovenaan deze pagina.

  • Is jouw organisatie lid van NLdigital? Dan is de webinar gratis. Dan is de webinar gratis en kun je de voorwaarden ook gratis downloaden in het ledenportal.
  • Ben je geen lid? Dan betaal je voor de webinar €125,- euro (excl. btw). Let op: dit is exclusief de NLdigital Voorwaarden. Bestel de nieuwe voorwaarden voorafgaand aan de webinar op deze pagina.

Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging van jouw deelname en sta je definitief ingeschreven.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ellen Klomp, tel. 0348 – 49 36 36 of e-mail.

Waarom heb je algemene voorwaarden nodig?

Als ICT-leverancier is het belangrijk om goede afspraken te maken met opdrachtgevers. Algemene voorwaarden vormen de juridische basis daarvan. Om te voorkomen dat bedrijven bij het opstellen van de afspraken met hun klanten telkens opnieuw het wiel moeten uitvinden, biedt NLdigital standaard algemene voorwaarden aan: een verzameling aan spelregels die helpt met het verdelen van verantwoordelijkheden en risico’s. Je kunt de NLdigital Voorwaarden gebruiken in de relatie met zakelijke afnemers van je producten en diensten.

NLdigital Voorwaarden los bestellen

Wil je je niet aanmelden voor een webinar, maar wil je wel de NLdigital Voorwaarden ontvangen? Dat kan natuurlijk ook. We hebben een Nederlandse en een Engelse versie, beide voorzien van een handleiding. Daarin beschrijven we onder andere hoe jij ze in gebruik kunt nemen en hoe je over kunt stappen vanaf een andere set algemene voorwaarden.

  • Ben je lid? Dan kun je de NLdigital Voorwaarden gratis downloaden in het ledenportal.
  • Ben je geen lid? Dan kun je de NLdigital Voorwaarden voor €125,- bestellen op onze website.