19 juli 2023

Een nieuwe wet inzake pensioen, wat moet ik als werkgever doen?

CONTRACTEN EN VOORWAARDEN, HRM

Wanneer

16 januari

Locatie

Online

10.30 - 12.00 uur

Kosten

Gratis en exclusief voor leden

Sinds 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen een feit. Deze nieuwe wet verandert het pensioen voor elk bedrijf en elke medewerker. En niet zo’n beetje ook… Pensioencontracten moeten worden aangepast en werkgevers hebben behoorlijk wat keuzes te maken in samenspraak met hun medewerkers. In dit seminar gaat Gerrold Smolders, adviseur bij Montae & Partners, in op de Wet Toekomst Pensioenen en bespreekt de vraagstukken waar jij en jouw medewerkers mee te maken krijgen.

Uiterlijk per 1 januari 2028 moet elke pensioenregeling zijn aangepast. Dat lijkt nog ver weg maar er zal in de tussentijd veel werk verzet moeten worden. Daarom raden we aan om op korte termijn aan de slag te gaan zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vragen die aan bod komen: Wat gaat er nou precies wijzigen? Welke keuzes heb ik? Wat moet ik als werkgever doen? Hoe moet ik dat doen en per wanneer? Waar moet ik op letten? Er is ruimte om eigen vragen in te brengen.

Deze bijeenkomst vindt online plaats.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor alle werkgevers met een pensioenregeling. Niet voor werkgevers die onder de verplichte pensioenregeling uit de ICK-cao vallen.

Let op: dit is een herhaling van het webinar op 18 september jl.