Wanneer

28 november

Locatie

Nader te bepalen

Kosten

Gratis voor leden en €69,- voor niet leden (excl. btw). Restitutie bij afmelding is niet mogelijk.

Een divers team leidt aantoonbaar tot betere bedrijfsresultaten (McKinsey). “All white ande male is bad for business”! Bij veruit de meeste IT-bedrijven in Nederland is een groot gebrek aan ‘Diversiteit’.

Er zijn weinig vrouwen binnen de IT-sector maar de vrouwen die er zijn, zijn: moeilijk te werven, te binden en moeilijk door te laten stromen binnen de organisatie.

De redenen van het lage aantal vrouwen zijn divers, van de invloed van ‘unconscious bias’ traditionele man/vrouw patronen’ tot een heersende bedrijfscultuur (legacy) maar ook maken vrouwen een bewuste keuze om vaker parttime te werken in een cultuur waar een parttime ceo nog vaak onmogelijk wordt geacht. Wij willen de businesskansen van onze leden versnellen en dus helpen om een diverser team te creëren.

Doelgroep
Daarom organiseert NLdigital voor de ceo’s en hr managers van haar leden en alle geïnteresseerden binnen de IT-sector, die reeds zijn overtuigd van het belang van diversiteit in de organisatie maar behoefte hebben aan handvatten en sparringspartners, een event met inspirerende sprekers waarbij wij ons samen buigen over het verbeteren van diversiteit op de werkvloer binnen de IT-sector.

Sprekers
Deze middag zal onder leiding staan van Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital, het collectief van meer dan 600 digitale bedrijven in Nederland. Haar ambitie is om een brug te slaan tussen digitale kansen en maatschappelijke uitdagingen. Zij gelooft dat Nederland de potentie heeft om een van de leidende digitale economieën in de wereld te worden. In 2018 is zij door Opzij verkozen tot meest invloedrijke vrouw in de categorie tech!

Tijdens dit event zal Dr. Sjiera de Vries, Lector Sociale Innovatie bij hogeschool Windesheim en gespecialiseerd in onderzoek en advies in diversiteitsvraagstuken, de resultaten van haar onderzoek naar de achtergrond van hoge uitstroom van vrouwen uit de ICT en naar interventies die dit tegengaan met ons delen/bespreken.

Volg onze socials, zo ben je als eerste op de hoogte van onze keynote speakers!

Leer en wordt geïnspireerd door onze leden!
Wij geven een aantal van onze leden het woord en zij vertellen het verhaal van hun organisatie en hoe zij met vallen en opstaan en in de praktijk diversiteit binnen de organisatie op de kaart zetten.

Wij van NLdigital zijn ook benieuwd naar jullie verhalen en willen jullie vragen om bij aanmelding van dit event een toepasselijke quote, spreekwoord, inspirerende zin samen met een toelichting waarom jij voor deze tekst hebt gekozen te mailen naar: ‘wiliannevanrijnsbergen@nldigital.nl’. Deze quotes komen op een innovatieve manier terug tijdens het event!

Voorlopig programma:
13.00 – 13.30 uur      Officiële inloop
13.30 – 13.45 uur       Verlengde inloop en kiezen van quote
13.45 – 14.00 uur       Opening door Lotte
14.00 – 14.30 uur       Dr. Sjiera de Vries
14.30 – 14.50 uur        Keynote speaker
14.50 – 15.15 uur         Pauze
15.15 – 15.35 uur         Keynote speaker
15.35 – 16.20 uur        Delen van elkaars verhaal d.m.v. (vooraf ingedeelde) kennistafels
16.20 – 16.45 uur        Else – Project ‘Diversiteit binnen NLdigital’
16.45 – 17.00 uur        Afsluiting door Lotte
Vanaf 17.00 uur          Netwerkborrel

Locatie:
Nader te bepalen

Kosten:
Deelname aan dit event is gratis voor leden en voor niet-leden bedragen de kosten € 69,- exclusief btw. Restitutie na afmelding is niet mogelijk. 

Wanneer

12 november

Locatie

Kosten