12 november 2019

Event ‘Diversiteit in de IT #hoedan’

Wanneer

23 januari

Locatie

NLdigital

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

Gratis

Een divers team leidt aantoonbaar tot betere bedrijfsresultaten (McKinsey). “All white and male is bad for business”! Bij veruit de meeste ICT-bedrijven in Nederland is een groot gebrek aan ‘Diversiteit’. Reden voor NLdigital om een event te organiseren waarbij we ons samen buigen over het verbeteren van diversiteit op de werkvloer binnen de digitale sector. We zijn benieuwd naar jullie verhalen!

Er zijn weinig vrouwen binnen de digitale sector maar de vrouwen die er zijn, zijn: moeilijk te werven, te binden en moeilijk door te laten stromen binnen de organisatie.

De redenen van het lage aantal vrouwen zijn divers, van de invloed van ‘unconscious bias’ traditionele man/vrouw patronen’ tot een heersende bedrijfscultuur (legacy) maar ook maken vrouwen een bewuste keuze om vaker parttime te werken in een cultuur waar een parttime ceo nog vaak onmogelijk wordt geacht. Wij willen de businesskansen van onze leden versnellen en dus helpen om een diverser team te creëren.

Doelgroep

Daarom organiseert NLdigital voor de CEO’s en HR-managers van onze leden en alle geïnteresseerden binnen de digitale sector (die reeds zijn overtuigd van het belang van diversiteit in de organisatie maar behoefte hebben aan handvatten en sparringspartners) een event met inspirerende sprekers, waarbij we ons samen buigen over het verbeteren van diversiteit op de werkvloer binnen de IT-sector.

Sprekers

Deze middag zal onder leiding staan van Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital, het collectief van meer dan 600 digitale bedrijven in Nederland. Haar ambitie is om een brug te slaan tussen digitale kansen en maatschappelijke uitdagingen. Zij gelooft dat Nederland de potentie heeft om een van de leidende digitale economieën in de wereld te worden. In 2018 is zij door Opzij verkozen tot meest invloedrijke vrouw in de categorie tech!

Tijdens dit event zal dr. Sjiera de Vries, Lector Sociale Innovatie bij hogeschool Windesheim en gespecialiseerd in onderzoek en advies in diversiteitsvraagstukken, de resultaten van haar onderzoek naar de achtergrond van hoge uitstroom van vrouwen uit de ICT en naar interventies die dit tegengaan met ons delen/bespreken.

Volg onze socials, zo ben je als eerste op de hoogte van onze keynote speakers!

Leer en wordt geïnspireerd door onze leden!

Wij geven een aantal van onze leden het woord en zij vertellen het verhaal van hun organisatie en hoe zij met vallen en opstaan en in de praktijk diversiteit binnen de organisatie op de kaart zetten.

Wij van NLdigital zijn ook benieuwd naar jullie verhalen en willen jullie vragen om bij aanmelding van dit event een toepasselijke quote, spreekwoord, inspirerende zin samen met een toelichting waarom jij voor deze tekst hebt gekozen te mailen naar Wilianne van Rijnsbergen. Deze quotes komen op een innovatieve manier terug tijdens het event!

Voorlopig programma

13.00 – 13.30 u. Inloop
13.30 – 13.45 u. Opening door Lotte de Bruijn, NLdigital
13.45 – 14.15 u. Presentatie Symonne Swaag, Platform DIT
14.15 – 14.40 u. Best practice door Mirjam van Olst, Avanade
14.40 – 15.10 u. Pauze
15.10 – 15.55 u. Kennistafels
15.55 – 16.40 u. Presentatie Toolbox door Sjiera de Vries en Caroline Oosterkamp, Hogeschool Windesheim
16.40 – 16.55 u. Presentatie werkgroep door Else van Nieuwkerk, NLdigital
16.55 – 17.00 u. Afsluiting
17.00 – 17.30 u. Borrel

Locatie

Dit event vindt plaats bij NLdigital, De Corridor 5 in Breukelen.

Kosten

Deelname aan dit event is gratis. Restitutie na afmelding is niet mogelijk.

Deelnemen?

Wil je deelnemen aan dit event?