13 september 2022

Bijeenkomst ‘Digitale vaardigheden van de toekomst’ – 100 jaar NLdigital

ONDERWIJS

Wanneer

2 november

Locatie

NLdigital

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

Gratis, exclusief voor leden van NLdigital

NLdigital bestaat 100 jaar. Daarom kijken we met een tentoonstelling in ons clubhuis terug op 100 jaar efficiency. Maar we kijken ook vooruit! Dit doen we onder andere met een aantal evenementen. Eén daarvan is de bijeenkomst ‘Digitale vaardigheden van de toekomst’ op woensdag 2 november a.s. van 15.30 – 17.30 uur, met aansluitend de mogelijkheid voor een bezoek aan onze tentoonstelling. 

Vaardigheden toekomst

100 jaar efficiency leert dat vaardigheden op het gebied van rekenen, analytisch denken, maar ook typen, lees en taalvaardigheden belangrijk waren om de mogelijkheden van technologie te kunnen benutten. Wat zijn in de toekomst de vaardigheden die er voor zorgen dat je de mogelijkheden van innovatieve technologie kunt benutten en, een stap verder, mee kunt ontwikkelen? We praten erover met een drietal sprekers.

Sprekers

Laura Walter-Goudsmit, CEO van Edutrainers, over de digitale vaardigheden in het onderwijs.

“Als moeder en mens streef ik naar beter onderwijs door de inzet van technologie. Zodat mijn kinderen, maar ook alle andere kinderen, de vaardigheden ontwikkelen waardoor ze optimaal kunnen functioneren in de maatschappij van morgen.”

De digitale transformatie gaat ook het klaslokaal niet voorbij. Als leerlingen klaargestoomd moeten worden voor de toekomst, moet ook het lesgevend personeel hierin kunnen onderwijzen en ondersteunen. Wat zijn de skills waar ze zich in het onderwijs op richten? Wat ziet Laura als de vaardigheden die voor de toekomst noodzakelijk zijn om in op te leiden? En wat gebeurt er op dat vlak?

Michiel Buysing Damsté, CEO van EXIN, over de ontwikkeling van digitale professionals: harde competenties en human skills.

Ook Michiel is dagelijks bezig met de digitale skills die nu en richting de toekomst ontwikkeld en gecertificeerd worden. Welke vaardigheden gaan in de toekomst gevraagd en gecertificeerd worden? Wat zijn de nieuwe carrière paden richting een gezonde, digitale wereld?

Patrick Smits, Sales director en partner van Mendify. Mendify maakt bedrijven digitaal klaar voor de toekomst door middel van Mendix lowcode technologie.

In de toekomst kun je als niet-techneut veel kenmerken van je software zelf ontwikkelen zonder programmeur te zijn. Maar dan moet je je digitale vaardigheden wel up te date hebben. Hoe leidt je de medewerker van de toekomst op? Wat zijn vaardigheden die in de toekomst belangrijk zijn?

Programma

 

15.30 u. Inloop
16.00 u. Welkom
Jelmer Schreuder, adviseur public affairs NLdigital
16.05 u. Digitale vaardigheden toekomst
Laura Walter-Goudsmit, Edutrainers
16.20 u. Ontwikkeling professionals: capaciteiten en vaardigheden
Michiel Buysing Damsté, EXIN
16.35 u. Digitaal klaar zijn voor de toekomst met lowcode
Patrick Smits, Mendify
16.50 u. Vraaggesprek sprekers
Jelmer Schreuder: waar gaat het heen en wat is hun droom
17.00 u. Afronding en netwerkborrel
17.30 u. Gelegenheid voor bezoek tentoonstelling 100 jaar Efficiency

Doelgroep

Exclusief voor lidbedrijven van NLdigital.