21 november 2022

Bijeenkomst Digitale overheid: trends en ontwikkelingen

BUSINESS, SAMENWERKING MET DE OVERHEID

Wanneer

28 februari

Locatie

NLdigital

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

Gratis voor leden en genodigden

We organiseren op dinsdag 28 februari een bijeenkomst voor leden en genodigden over de trends en ontwikkelingen op het gebied van de digitale overheid. Wat speelt er op Europees niveau? Welke gevolgen heeft dit voor de Nederlandse overheid, maar ook voor het bedrijfsleven? Hoe kun je je nu al voorbereiden hierop? Tijdens deze bijeenkomst van 16.00 – 18.00 uur geven Niels van der Linden, vice-president bij Capgemini en Lourens Visser, CIO Rijk bij BZK antwoorden op deze vragen. 

Niels van der Linden vertelt over de Nederlandse e-Overheid in Europees perspectief aan de hand van hun jaarlijkse EU eGovernment benchmark. De benchmark laat zien dat de Nederlandse e-Overheid vooruitgaat en tot de koplopers behoort. Maar wat kan er nog beter vanuit burgerperspectief? En met welke (Europese) ontwikkelingen moet rekening gehouden worden? Een bondig overzicht waar Nederland staat, wat we kunnen leren van andere landen en wat de aandachtspunten voor de komende jaren zijn.

Lourens Visser schetst vanuit zijn rol als CIO Rijk een beeld van de visie en ambities van de Nederlandse overheid. Vanuit de iStrategie, de cloud strategie en de werkagenda ‘Waardengedreven Digitaliseren’ geeft hij een overzicht van de prioriteiten en acties vanuit de overheid.

Over de sprekers

Niels van der Linden is vice-president bij Capgemini Invent en verantwoordelijk voor het werk bij de Europese Commissie. Niels is ruim 15 jaar actief op digitale beleidsthema’s bij de Nederlandse en, vooral, Europese overheid. Hij is ook de projectdirector voor de eGovernment Benchmark en projecten rondom digitale toegankelijkheid, open data en data sharing.

Lourens Visser is CIO Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Als Rijks-CIO is Lourens verantwoordelijk voor het juist inzetten van de rijksoverheid ICT.

 

Programma

16.00 u. Ontvangst
16.15 u. Niels van der Linden, Vice-President Capgemini Invent
16.45 u. Lourens Visser, CIO Rijk ministerie van BZK
17.15 u. Ruimte voor discussie
17.30 u. Netwerkborrel

Doelgroep

Exclusief en gratis voor leden en genodigden.

Let op: dit event is verplaatst van 17 januari.