10 januari 2019

Workshop: 1 jaar praktijkervaring – het gebruik van een verwerkersovereenkomst

AVG

Wanneer

21 mei

Locatie

Nederland ICT

De Corridor 5

Breukelen

Kosten

Gratis voor leden, niet-leden betalen €350,- p.p. excl. btw

Is je verwerkersovereenkomst nog niet Avg-proof? Krijg je talloze verwerkersovereenkomsten van klanten en weet je niet hoe je daarmee om moet gaan? Loop je aan tegen eisen van klanten waar je niet goed aan kunt voldoen of twijfel je of je eigen verwerkersovereenkomst aan de Avg voldoet? Kom dan naar deze praktische workshop over de verwerkersovereenkomst op dìnsdag 21 mei 2019! Hierin vertellen we je onder andere hoe de standaard verwerkersovereenkomst van Nederland ICT met deze vragen omgaat.

Tijdens de workshop krijg je uitleg over wat er volgens de Avg in een verwerkersovereenkomst moet staan. Daarnaast leggen de juristen uit hoe de standaard verwerkersovereenkomst van Nederland ICT in elkaar steekt. Die standaard verwerkersovereenkomst bestaat uit twee delen: het data pro statement en de standaardclausules voor verwerkers. Wij laten zien hoe Nederland ICT je via de nieuwe Avg-dienstverlening, Data Pro, verder kan helpen met al je Avg-vragen.

Voorbereiding

Deelnemers kunnen zich op de workshop voorbereiden door het Data Pro Statement en de Standaardclausules voor verwerkingen (de verwerkersovereenkomst) te lezen. Voorafgaand aan de workshop kunnen er vragen worden ingediend, bijvoorbeeld over verwerkersovereenkomsten die je van klanten hebt ontvangen. Verder het verzoek om ter voorbereiding van deze workshop dit self-assessment te doen en de Helpdesk Avg pagina op onze website door te nemen.

Na een algemene toelichting door de juristen, gaan jullie zelf aan de slag in kleine groepjes om oplossingen te formuleren voor knelpunten en te leren hoe de verwerkersovereenkomst van Nederland ICT het beste ingevuld en gebruikt kan worden.

Programma

14.30 uur Welkom
14.45 uur Introductie Avg en verwerkersovereenkomst
15.30 uur Werken in groepjes aan onderdeel verwerkersovereenkomst
16.30 uur Pauze
16.45 uur Uitwisseling uitkomsten groepjes
17.15 uur Afronding en borrel

Voor wie?

Deze workshop is bestemd voor iedereen die binnen zijn ICT-organisatie te maken krijgt met privacy en vragen over de Avg. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Waar en wanneer?

De workshop vindt plaats op dinsdag 21 mei 2019 bij Nederland ICT, De Corridor 5 in Breukelen, van 14.30 uur – 17.15 uur, met aansluitend een netwerkborrel.

De workshop is gratis toegankelijk voor leden. Niet-leden betalen €350,- (excl. btw). Je kunt je aanmelden voor de workshop via de inschrijfbutton op deze pagina.

Let op: enkele dagen voorafgaand aan de workshop krijg je de benodigde documenten toegestuurd. Bij afmelding wordt er een factuur gestuurd (aan niet-leden) voor de standaard verwerkersovereenkomst die we toesturen a €85,- excl. btw.